RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Gytkjær straffet Stabæk

SCORER: Christian Gytkjær scorer jevnt og trutt for Haugesund.
SCORER: Christian Gytkjær scorer jevnt og trutt for Haugesund. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix)
Bare Vidar Örn Kjartansson scorer mer enn Christian Gytkjær.

Christian Gytkjær scoret kampens eneste mål på straffe da Haugesund slo Stabæk 1-0 på bortebane i eliteserien søndag.

Dansken fikk muligheten fra krittmerket etter at en klønete Mande Sayouba felte Joakim Våge Nilsen etter 60 minutter. Stabæk-keeperen stakk fram beinet mot Nilsen da ballen var på vei over linjen. Dommer Dag Vidar Hafsås hadde intet annet valg enn å peke på straffemerket.

Fra 11 meter var Haugesunds toppscorer sikkerheten selv da han fintet keeper den ene veien og satte ballen i det andre hjørnet. Målet var spissens 14. for sesongen. Kun Vålerengas Vidar Örn Kjartansson har flere med sine 25.

- Typisk høstkamp
Den første omgangen på Nadderud var relativt hendelsesfattig. Haugesund produserte et par gode muligheter før kvarteret var spilt, mens Fredrik Brustad hadde den største muligheten for bæringene.

Den lynraske spissen ble spilt helt alene gjennom i det 40 minutter var spilt, men avslutningen rullet noen få centimeter til side for mål. Stabæk-kaptein Jon Inge Høiland var ikke nådig i sin dom over de første 45 minuttene.

- Dette var triste greier. Det er en typisk høstkamp som ikke betyr all verden for noen av lagene, sa Høiland til C More ved pause.

Haugesund klart best
Etter pause var det imidlertid synlig at i hvert fall en av trenerne hadde truffet med pausepraten. Jostein Grindhaugs Haugesund kom nemlig ut med en merkbart høyere intensitet etter hvilen.

Det resulterte i flere store sjanser for bortelaget, og dermed var det ikke ufortjent da Gytkjær gjorde 1-0 etter 60 spilte minutter. Ledelsen kunne vært doblet da Torbjørn Agdestein fikk muligheten alene med Sayouba minuttet etter at han hadde entret banen. Innbytterens avslutning gikk imidlertid i stolpen.

For hjemmelaget var savnet av kreative Franck Boli tydelig. Han sto over kampen med karantene, og i ivorianerens fravær slet de mørkeblå med å låse opp det kompakte Haugesund-forsvaret.

Med kveldens resultat er Haugesund à poeng med Stabæk, men er foran på bedre målforskjell. Lagene ligger på henholdsvis 10.- og 11.-plass med sine 36 poeng.

I den siste serierunden reiser Stabæk vestover for å være med på å avgjøre Sogndals videre elitserieeksistens, mens Haugesund kan ha Branns skjebne i sine hender på eget gress. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere