*Nettavisen* Sport.

Hadde aldri hørt om Henning Berg

Foto: LSK.no

Likevel valgte nigerianeren LSK framfor VIF.

16.04.09 13:20

Som Nettavisen omtalte i helga, pådro Lillestrøm seg Vålerengas vrede ved å gå i kontraktsforhandlinger med 18 år gamle Nosa Emanuel Igiebor fra Nigeria.

Lillestrøm mener de har sitt på det tørre, og torsdag ankom han i alle fall Norge for å spille for klubben. Igiebor har skrevet under på en kontrakt ut 2011-sesongen.

- Selvfølgelig er jeg glad. Dette er en drøm, sier Igiebor til Nettavisen.

- Liker ikke å skryte
Han er en av nøkkelspillerne på Nigerias U20-landslag, og ble sammenliknet med Chelseas John Obi Mikel da han trente med Vålerenga.

- Det er moro, men selv vil jeg ikke si noe om det. Jeg liker ikke å skulle skryte av meg selv. Men Mikel er en fantastisk spiller. Han er en spiller jeg ser opp til. Forhåpentligvis får jeg også sjansen i en europeisk storklubb en dag, og da helst Barcelona, fortsetter han.

Igiebor trente med Vålerenga i over en måned før han til slutt fikk noen dager hos Lillestrøm. Og der Vålerenga brukte lang tid, brukte ikke Henning Berg og Lillestrøm lang tid.

Etter tre dagers trening der hadde de bestemt seg.

- Ante ingenting
- Hadde du hørt om Lillestrøm før?

- Nei. Jeg ante ikke noe om dem. Men det er veldig hyggelige mennesker. Alt med Lillestrøm har vært helt fantastisk, sier han.

- Hadde du hørt om trener Berg som har spilt i Manchester United?

- Nei. Men de andre har fortalt meg historier om han, sier han.

Alt av formelle papirer skal være i orden, og dermed er det opp til Henning Berg når unggutten får sjansen i Tippeligaen. Lørdagens kamp mot Tromsø kan imidlertid komme litt tidlig på, siden han i så fall kun rekker en trening med laget først.

- Opp til treneren
- Fotballen er jo noe man har i kroppen hele tiden, men det blir opp til treneren å ta ut laget, sier Igiebor.

Agent Atta Aneke tror Lillestrøm kan ha gjort et kupp.

- Jeg har sett ham både for Nigerias U20-landslag og på klubblaget i Nigeria. Han er en av de viktigste spillerne på begge lagene. Jeg vil imidlertid ikke sammenlikne ham med Mikel. Det blir å legge for stort press på ham. Alle er forskjellige, han er ung og alle trenger tid til å tilpasse seg norsk fotball. Men han er en god spiller med gode ferdigheter, sier Aneke til Nettavisen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag