*Nettavisen* Sport.

Hadde Odd Grenland i knestående

Foto: Erlend Aas/Scanpix

Kongsvinger hadde god fyr på cupbomben, men lunta ble slukket i siste liten

26.05.11 23:24

Odd Grenland har langt fra hatt noen god sesonginnledning. Etter åtte serierunder står skienslaget kun med to triumfer. Dette holder til en 12.-plass.

Onsdag var Dag Eilev Fagermos gutter også farlig nær ved å ryke hodestups ut av cupen og det mot et lag fra 1. divisjon.

I møtet med Kongsvinger på Gjemselund sto det nemlig 1-1 ved full tid og kampen måtte avgjøres i ekstraomganger. Der dro gjestene til slutt det lengste strået.

Det skulle imidlertid gå 110 minutter før den forløsende ballen satt i nettet. Et kjempeskudd fra Simen Brenne var det som sendte skienslaget videre.

Güven hogg til
Det var likevel Kongsvinger som var først på hogget i løpet av ordinær spilletid.

Etter 39 minutter fant et flott frispark fra Samir Fazlagic veien til Adem Güven og den tidligere Raufoss-spilleren stanget ballen i nettet bak André Hansen.

Det var også vertene som var det førende laget i løpet av de første 45 minuttene og hjemmelaget skapte en rekke gode sjanser foran Odds burvokter.

For gjestene var den hjemvendte japanproffen Frode Johnsen en konstant trussel, men Kim Deinhoff i Kongsvingers mål leverte en sterk omgang.

Drøye fem minutter etter hvilen skulle likevel laget fra Skien svare. Og det ved tidligere landslagsspiller Simen Brenne.

Et innlegg fra høyre ble headet ned til den målfarlige midtbanemannen og Brenne brant til. Ballen suste inn i nettet bak Deinhoff.

Flere mål ble det aldri i løpet av ordinær spilletid, selv om Güven mot slutten vartet opp med et godt skudd fra rundt 20 meter. Ballen snek seg rett over krysstolpen.

Dermed måtte det altså spilleforlengning til for å få en avgjørelse.

Ojo, selvfølgelig
Brann og Kim Ojo har vært et friskt pust i Tippeligaen denne sesongen og onsdag ventet naborival Åsane til cupdyst på Myrdal Gress.

Spissen, som kom fra Nybergsund før denne sesongen, har fylt tomrommet etter Erik Huseklepp på en glimrende måte og har vist seg en håndfull for de fleste forsvarsspillere.

Totalt har 22-åringen besørget seks ligamål for de røde fra Bergen i år og vært en viktig bidragsyter til at klubben ligger på en oppløftende femteplass.

Og i onsdagens cupmatch var det nettopp Ojo som skulle bli tungen på vektskålen.

Etter en halvtimes spill satte nigerianeren ballen forbi Jørgen Mohus i Åsane-buret. Godt assistert av Birkir Sævarsson og en annen Brann-nykommer, Bentley.

Islendingen hadde ballen på høyresiden og tråklet seg gjennom vertenes forsvar. Ballen havnet hos Bentley, som dro av en mann, og la inn til Ojo. Spissen gjorde jobben.

Det var også Brann som hadde de største sjansene i onsdagens kamp og blant annet traff både Erik Mjelde og Bentley stolpen.

Åsane fikk også sine muligheter foran de 1204 som hadde møtt opp for å overvære oppgjøret, men Piotr Leciejewski holdt buret rent og Brann kunne juble for avansement.

PS. Cupens 4. runde trekkes på Ullevaal stadion fredag klokken 12.

Les fult referat fra begge kampene i Nettavisens livesenter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.