RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Haglund: - Det var straffe

ENDELIG SEIER: Brann kunne juble for sin første trepoenger mot Lillestrøm.
ENDELIG SEIER: Brann kunne juble for sin første trepoenger mot Lillestrøm. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
- Jeg opplever at ballen tar i hånden på El-Fakiri.

BRANN - LILLESTRØM 2-0:

BERGEN(Nettavisen): Rikard Norling har kommet skjevt ut som Brann-trener og jaktet mandag på sin første seier som trener for rødtrøyene.

Men selv om Brann gikk seirende ut av hjemmemøtet med Lillestrøm var det en ting som irriterte Lillestrøm-leiren etter kampen.

- Ballen tar i hånden
Frode Kippe raget høyest på corner etter 79 minutter. Ballen var borti hendene til El-Fakiri, som stod på streken foran Brann-keeperen, men Svein Oddvar Moen valgte ikke å blåse straffe til gjestene. Avgjørelsen så tvilsom ut i fra TV-bildene.

- Jeg har ikke sett situasjonen, var alt Moen sa til Nettavisen etter kampslutt.

Haglund var derimot sikker i sin sak.

- Jeg opplever at ballen tar i hånden på El-Fakiri. Det er straffespark. I den perioden av kampen trykker vi bra på og uttelling der så blir det farlig og en mulighet til å kunne utligne, sier Haglund til Nettavisen.

- Kunne sikkert dømt straffe
El-Fakiri er ikke sikker på om det var straffe. Men hadde følgende å si etter kampen:

- Jeg kjenner at den treffer hånden min. Så dommeren kunne sikkert ha dømt straffe der, veteranen til Nettavisen.

- Hvis dommeren blåser straffe der, er det da rødt kort?

- Nei, det vet jeg ikke. Det må du nesten spørre ham om, fortsetter El-Fakiri.

Annullerte LSK-mål
Lillestrøm var farlige frempå i begynnelsen av kampen, men nettsusen til Palmi Rafn Pálmason ble annullert for offside. Islendingen var usikker på om det var en rett avgjørelse.

- For meg føltes det ikke som offside, men jeg har hørt at det var marginalt. Sannsynligvis står jeg i offsideposisjon. Det var litt stang ut i dag, sier islendingen til Nettavisen.

Tross det annullerte målet, var det Brann som kom best i gang på hjemmebane. Etter 7 minutter ble Erik Huseklepp spilt igjennom av Fredrik Haugen. Etter mye om og men fikk Huseklepp slått et hardt innlegg inn foran mål, som Anders Østli fikk klarert.

Men klaringen gikk rett i bena til Fredrik Haugen som fyrte av fra 25 meter. Ballen ble styrt mot høyre stolpe i feltet av Jakob Orlov. Men en god Arnold Origi forhindret en tidlig ledelse for rødtrøyene.

Brann med kjempesjanse
Selv om Brann skapte flere muligheter i begynnelsen, var ikke Lillestrøm tannløse på Brann stadion. Etter 21 minutter fikk romerikingene frispark på kanten av Branns sekstenmeter. Marius Lundemo skrudde, dessverre for kanarifansen, ballen like utenfor stolpen.

Etter frisparket sluknet begge lagene i vårsolen i Bergen. Men rett før pause burde Erling Knudtzon ha gitt kanarifuglene ledelsen. Lynkjappe Knudtzon ble spilt gjennom av Bjørn Helge Riise. Men alene med Leciejewski klarte ikke den omskolerte vingen å sette ballen i mål.

Rett før Svein Oddvar Moen blåste for pause fikk Brann en kjempesjanse. Jakob Orlov fikk stå helt alene på 8 meter, men blåste innlegget opp på rad 23. Der burde svensken ha gitt rødtrøyene ledelsen.

Orlov-dobbel
Etter pause skulle det endelig bli mål, noe kampen skrek etter. Hassan El-Fakiri fant Fredrik Haugen utenfor sekstenmeteren. Men istedenfor å skyte fra 18 meter velger midtbanemannen å legge ballen inn i feltet. Der finner han Orlov som enkelt stusser ballen i mål.

Knallåpning på andre omgang for rødtrøyene. Scoringen ga spillerne en vitamininnsprøytning. Like etterpå sendte Amin Askar i vei et skudd, men den nybakte pappaen skjøt like utenfor.

Men dette var Branns aften. I det 69 minuttet var det duket for åpning av påskeegg i LSK-forsvaret. Kasper Skaanes slo et innlegg som Frode Kippe skal klarere. Men veteranen sleiver og dermed kunne Orlov enkelt pirke ballen i mål fra to meter.

Dermed tok Norling sin første seier i Tippeligaen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere