*Nettavisen* Sport.

Håkon (16): - Vil ikke gjøre som Bård Finne

LYSPUNKT: Håkon Lorentzen har scoret ett mål på 30 minutters tippeligafotball denne sesongen, og ungutten vil gjerne bidra mer. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Og Brann-talentet har troen på snarlig oppsving under Rikard Norling.

Håkon Lorentzen er et av Branns få lyspunkt denne sesongen.

Unggutten har fått to muligheter som innbytter av trener Rikard Norling, og har brukt de tilsammen 30 minuttene godt.

Mot Bodø/Glimt i niende serierunde kom årets første scoring, og lysluggen viste også forrige sesong at han vet å gripe muligheten når han får den, da han scoret mot Tromsø og ble tidenes yngste målscorer i Tippeligaen (nå nest yngst etter Godsets Martin Ødegaard).

Er tålmodig
Den imponerende innsatsen, kombinert med klubbens motgang, gjør at Brann-supporterne har ytret ønske om at 16-åringen skal få flere muligheter, selv om førstevalg Jakob Orlov nå endelig ser ut til å ha funnet scoringsformen.

Lorentzen ser gjerne også at han får flere sjanser framover.

- Det er klart det er hyggelig å høre at supporterne vil se meg på laget. Jeg føler selv at jeg har hatt to gode innhopp, og har fått gode tilbakemeldinger fra Rikard (Norling), så jeg håper definitivt på mer spilletid i de neste kampene. Ikke bare innhopp, men også kanskje å få en mulighet fra start. Jeg har det gøy om dagen og formen er god, sier Lorentzen til Nettavisen.

Situasjonen hans kan til en viss grad minne om tidligere Brann-spiller Bård Finnes. Finne fikk i egne øyne for få muligheter under daværende trener Rune Skarsfjord, og forlot klubben gratis til fordel for tyske Köln da kontrakten gikk ut.

NA Live: Følg Brann - Vålerenga fra 19.00

Håkon Lorentzen har imidlertid ingen planer om å reise, selv om det har blitt få tippeligaminutter så langt. Til forskjell fra Finne, har han også god tid igjen av kontrakten.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRANG FØDSEL: Rikard Norling har fått en tøff start som Brann-trener, men har Håkon Lorentzen og resten av lagets støtte. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

- Jeg har ikke engang vurdert å forlate Brann og Bergen. Jeg trives utrolig godt i miljøet i klubben, og har gode kamerater rundt meg her. Bård tok valget om å forlate klubben da situasjonen rundt treneren var usikker. Nå er Rikard på plass og jeg er veldig fornøyd med å ha en kontrakt som strekker seg to år framover, forteller Lorentzen, som til tross for svake resultater stiller seg 100 prosent bak den svenske treneren.

Krever seier
- Innad i laget er vi veldig fornøyde med den nye treneren, og det virker også som at folk i Bergen har troen på prosjektet. Man er innstilt på at det kan ta litt tid, men vi håper jo selvfølgelig på bedre resultater enn vi har hatt fram til nå.

- Dessverre har vi gjort litt for mange dumme feil, og ikke vært effektive nok i angrep. Forbedrer vi oss på disse områdene er jeg sikker på at resultatene kommer, sier Lorentzen.

Søndag kveld kommer Vålerenga på besøk til Brann Stadion, og Lorentzen er klar på hva som kreves mot rivalen fra Oslo.

- Ingenting hadde vært bedre enn å hente årets andre hjemmeseier mot Vålerenga, og vi vet at supporterne synes disse kampene er spesielt viktige, de krever vel egentlig seier, forteller Lorentzen, som gjerne gjør sin tredje serieopptreden for sesongen.

- Får jeg muligheten mot Vålerenga, skal jeg gripe den med begge hender, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag