*Nettavisen* Sport.

Håland klar for AGF

Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX

Atle Roar Håland forlater Odense til fordel for AGF Århus.

Det ble klart fredag etter lengre tids spekulasjoner rundt den norske midtstopperens fotballframtid. Håland forlater dermed klubben som de siste tre sesongene har endt på sølvplass i den danske Superligaen.

– Jeg gleder meg veldig til nye utfordringer. AGF er en fantastisk spennende klubb med store tradisjoner. Det er en god og stor klubb, som ligger i en stor by der fotball betyr mye, sier den tidligere Start-spilleren ifølge Ekstrabladet.

33-åringen har skrevet under på en kontrakt som binder ham til AGF fram til sommeren 2013. At det var rett å bytte klubb, er han overbevist om.

– Jeg har spilt i Århus mange ganger, og følt publikum og atmosfæren på stadion. Det har alltid vært en fornøyelse. AGF har startet et spennende prosjekt, som jeg ser fram til at bli en del av, sier han.

Takker Håland
Spekulasjonene rundt et mulig klubbskifte for stopperveteranen fikk fart da Odense nylig sikret seg Tore Reginiussen fra Tromsø. Mye tydet da på at Håland ville bli tredjevalg i midtforsvaret kommende sesong.

I OB innser man samtidig at en trofast tjener nå vandrer ut portene. Håland har spilt 113 kamper for klubben.

– Vi har veldig mye å takke Atle Roar Håland for. Han har vært et bevis på det vi forbinder med profesjonalisme og hardt arbeid, og han har vært et fremragende forbilde for de andre spillerne i troppen. Vi ønsker Atle all mulig hell og lykke i årene som kommer, for med hans innstilling er det mange gode år igjen av karrieren hans, sier OB-sjef Thomas Christensen til klubbens hjemmeside.

I AGF Århus er man storfornøyd med å ha sikret seg den norske ringreven.

Viktig brikke
– Med kjøpet av Atle får vi en etablert spiller som har de spillermessige kvalitetene og den erfaringen som skal til for å lede forsvaret vårt i Superligaen. Han har i mer enn tre sesonger holdt et meget høyt nivå i OB, og er en person som går foran både på og utenfor banen, sier sportssjef Brian Steen Nielsen.

Han bekrefter videre at nordmannen virkelig var ønsket i jyllandsklubben.

– Han har stått øverst på Peter Sørensens ønskeliste, helt siden det var klart at vi skulle finne en erstatning for Dan Thomassen. Han blir helt sikkert en viktig brikke i våre bestrebelser på å stabilisere oss i Superligaen, sier Steen Nilsen.

Nevnte Dan Thomassen, som tidligere har spilt for blant andre Vålerenga, fikk ikke fornyet sin kontrakt med AGF etter årets sesong. (ANB)

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.