*Nettavisen* Sport.

Håland mistet heltestatusen

Foto: PEDRO ARMESTRE (Afp)

Det ble hektisk for Atle Roar Håland og lagkameratene borte mot spanske Getafe i Europaligaen.

16.09.10 23:12

GETAFE - OB 2-1

STUTTGART - YOUNG BOYS 3-0

Med Espen Ruud ute med karantene var Håland eneste norske innslag i det danske lagets bortekamp mot Madrid-laget Getafe. Håland fikk kjørt seg i OBs midtforsvar mot det sterke spanske laget, men sammen med lagkameratene holdt han lenge stand. Dessverre for OB holdt det ikke helt inn, og med åtte minutter igjen å spille avgjorde Getafe.

Faktisk kunne Håland blitt en av kveldens OB-helter, for etter 69 minutter reddet han på streken på stillingen 1-1.

Revansjerte selvmål
Før det hadde OB på overraskende vis tatt ledelsen i den spanske hovedstaden etter et selvmål av Javier Arizmendi i det 43. spilleminutt. Et knallhardt frispark fra Hans Henrik Andreassen skiftet retning, og ballen trillet forbi Getafe-målvakt Jordi Codina.

Arizmendi gjorde opp for selvmålet like etter pause. 51 minutter var gått av kampen da angrepsspilleren fikk en enkel oppgave med å sette inn utligningsmålet fra kort hold.

Frisparkmål avgjorde
Etter 1-1-scoringen handlet det meste om det spanske laget, og Getafe produserte flere farligheter i resten av 2. omgang. En av de største sjansene kom ved midtstopperen Cata Diaz etter 69 minutter, men Håland stanset headingen på streken. Også Miku kunne avgjort for vertene med et kvarter igjen å spille, men avslutningen strøk stolpen.

I stedet falt avgjørelsen med åtte minutter igjen av ordinær tid, og seiersmålet var særdeles vakkert. Pedro Rios plasserte ballen helt oppe i vinkelen på et frispark, og OB-målvakt Roy Carroll var sjanseløs.

I siste spilleminutt ropte gjestene fra Danmark på straffespark, men dommeren valgte å la spillet gå videre. Dermed ebbet oppgjøret ut med 2-1 til Getafe.

Stuttgart-seier som ventet
I den andre kampen i gruppe H var tyske Stuttgart storfavoritt hjemme mot Young Boys fra Sveits, og det skulle vise seg å bli en enkel oppgave for Stuttgart å ta tre poeng.

Midtveis i 1. omgang kom tyskernes første scoring. Stuttgart ble tildelt straffespark, og fra krittmerket var Cacau sikker. Christian Gentner la på til 2-0 kvarteret ut i 2. omgang, før Serdar Tasci fastsatte sluttresultatet til 3-0 i siste ordinære spilleminutt.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.