RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Håland tror på Bryne-opprykk

Sist oppdatert:
Bryne inntok tabelltoppen i 1. divisjon med en knallsterk 5-1-seier over Skeid i kveld. – Nå begynner vi virkelig å tro på det, sier sportslig leder Alf Inge Håland.

Stabæk spilte ikke i kveld, og da grep jærbuene begjærlige muligheten til å klatre til topps – med én kamp mer spilt enn bæringene. Sandefjord passerte også Stabæk på tabellen med 1-1 borte mot Pors Grenland.

Dermed er det tre lag som peker seg ut i 1. divisjon. Bryne og Sandefjord har begge 24 poeng, mens Stabæk har 23. Derfra er det en luke på hele sju poeng ned til Pors Grenland på fjerdeplass.

Sogndal sakker ytterligere akterut etter 2-2 borte mot Moss i kveld.

Jubel på Jæren
Ronny Espedal og Espen Hægeland ble begge tomålsscorere for Bryne i kveldens nedsabling av Skeid foran 2821 tilskuere. På tribunen satt Brynes sportslige leder Alf Inge Håland og ble mektig imponert over lagets prestasjoner.

- Vi spilte knallbra, faktisk enda bedre enn resultatet tilsier, sier den tidligere Leeds-kjempen til TV 2 Nettavisen.

Håland innrømmer nå at det begynner å lukte opprykk.

- Vi har en toårsplan som sier at vi skal være blant de fire beste i år, og at vi skal kjempe om opprykk neste år. Den planen ligger fast, men vi sier selvfølgelig ikke nei takk til et opprykk allerede denne sesongen, fastslår han.

- Har sprukket før
Håland tror det kommer til å stå mellom Sandefjord, Stabæk og Bryne, men ser heller ikke bort ifra at det kan komme opp lag bakfra – selv om avstanden er stor.

- Det er for tidlig å avskrive Sogndal, det er lenge igjen av sesongen. Og Bryne har hatt noen høstsprekker før. Men akkurat nå er vi veldig gode, og håpet er selvfølgelig at vi klarer å fortsette den positive trenden. Akkurat nå fungerer det veldig godt, sier Alf Inge Håland.

I bunnen av 1. divisjon sikret både Løv-Ham og Alta seg kjærkomne poeng i kveld.

Kveldens resultater:
Bryne – Skeid 5-1
Løv-Ham – Follo 1-0
Hønefoss – Kongsvinger 2-1
Moss – Sogndal 2-2
Strømsgodset – Tønsberg 0-1
Pors Grenland – Sandefjord 1-1
Alta - Hødd 3-1

Se tabellen her.
Kveldens kampfakta finner du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere