Hallén: - Dette må få konsekvenser

- MÅ FÅ KONSEKVENSER: President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, likte dårlig at Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president. FOTO: montasje NTB scanpix

- MÅ FÅ KONSEKVENSER: President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, likte dårlig at Sepp Blatter ble gjenvalgt som FIFA-president. FOTO: montasje NTB scanpix

Presidenten i Norges Fotballforbund tordnet etter at Blatter ble gjenvalgt.

29.05.15 21:31

- Det kreves en sterk leder for å rydde opp i rotet vi har havnet i, sa prins Ali før fredagens presidentvalg i FIFA.

Ordene var ikke nok for å overvinne tvilerne. Sepp Blatter vant valget og har fått fornyet presidenttillit i fire nye år.

President i Norges Fotball Yngve Hallén stemte i mot den mektige sveitseren, men det holdt altså ikke. Etter at alt lå an til ny Blatter-seier etter runde én av valget, var det en kampklar Hallén som stilte til intervju.

- Dette er er nærmest tap, man skal alltid ha et lite håp, men dette er nok tapt. Dette må få konskekvenser. Jeg må bare si som Platini: Alt kan skje! sa Hallén retter etter runde én til TV 2.

UEFA har varslet at de vil vise sin motstand med å vurdere å trekke seg ut av FIFA, skjer det kan Norge følge etter.

- Hvis UEFA velger å gå ut av FIFA, så er Norge i den rekka. Vi har sagt det både inn mot kongressen og før at vi skal stå bak UEFA, slår Hallén fast.

- Jeg har vært med på tøffere kongresser enn dette, dessverre når vi ikke fram med de viktigste spørsmålene og det må få konsekvenser. Om vi så må bruke de sterkeste midlene, så må vi ta opp kampen mot Blatter. avslutter Hallén.

Det ble altså fire nye år med Blatter etter to valgrunder, men det har aldri vært så sterke reaksjoner mot FIFA-presidenten.

Klikk på bildet for å forstørre.

GRATULERER: UEFA-president Michel Platini gratulerer Sepp Blatter med gjenvalget! FOTO: NTB scanpix Foto: Fabrice Coffrini (Afp)


- Jeg ønsker å rydde opp i FIFA sammen med dere, nå, og i dagene og ukene som kommer, sa Blatter på talerstolen før valget satte i gang.

Etter seiren var det en glad Sepp Blatter som holdt nok en tale.

- Prins Ali var en konkurrent som har oppnådd gode resultater. Jeg vil også takke dere som stemte på meg som president på denne båten kalt FIFA for nye fire år. Vi skal reise oss. Ja, vi har noen problemer, men vi skal opp igjen. Jeg tar ansvaret for å gjenreise æren og respekten til FIFA. Jeg lover at jeg gir fra meg et solid FIFA om fire år, sa Blatter rett etter at det ble klart at han hadde vunnet.

BLOGG: - Begravd i den 164 sider lange siktelsen, er det én liten setning som kan felle FIFA

Det var totalt 209 stemmeberettigete land. Det krevdes 2/3 flertall i første valgrunde, noe som tilsvarer 140 stemmer. Ettersom Prins Ali trakk seg etter første runde ble det med andre ord «walk over» for Blatter i andre rund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.