RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hallén frikjent for korrupsjon: - Saken var død etter 24 timer

FRIKJENT: Fotballpresident Yngve Hallén.
FRIKJENT: Fotballpresident Yngve Hallén. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballpresidenten ikke overrasket.

ULLEVÅL (Nettavisen): DFotballpresident Yngve Hallén ble beskyldt for å ha mottatt penger under bordet da boken Fotballagenten, skrevet av Knut Høibraaten, kom ut i oktober. Ifølge forfatteren ble det i en e-postsamtale mellom Høibraaten og den polske agenten Marciel Hakman antydet at penger ble betalt til Hallén under bordet.

Dette skulle angivelig ha skjedd i forbindelse med overgangen til Piotr Leciejweski fra polsk fotball til Tippeligaen. Trond Fylling, Morten Wigum, og en ikke navngitt polsk agent skal også ha mottatt penger for overgangen.

- Som ventet
Hallén gikk imidlertid tidlig ut og ga klar beskjed om at beskyldningene mot ham ikke hadde rot i virkeligheten. Torsdag ble fotballpresidenten også frikjent i en rapport utarbeidet av det uavhengige selskapet BDO.

BDO fant ingen fakta eller bevis for beskyldningene.

- Når det gjelder beskyldningene rundt meg, er jeg ikke overrasket over funnene. Jeg er glad det har gått raskt, sier Hallén til Nettavisen.

Han føler heller ikke saken som noen stor belastning.

- Det var det med én gang, men media ga seg etter 24 timer. De hadde vel skjønt det samme som oss, at dette ville ende med det vi nå har fått bekreftet. Saken forsvant. NFF har vært tydelig på at jeg ikke skal bruke tid på saken og alt har blitt håndtert av en advokat, sier Hallén.

Norges Fotballforbund har i etterkant hatt møter med tidligere agent Knut Høibraaten og det er varslet at Hallén vil ta både forfatteren av boken Fotballagenten og Kagge forlag til retten. Det skjer i januar.

Hallén har imidlertid ikke vært involvert i møtene med Høibraaten nå i høst, der forfatteren har blitt bedt om å forklare seg rundt en rekke påstander.

- Jeg har ikke vært i noe møte. Jeg har aldri møtt ham, sier Hallen.

- Umulig situasjon
Det er Norges Idrettsforbund som har ledet an i arbeidet med å få et utredning rundt det som har skjedd i denne saken. Assisterende generalsekretær Øystein Dale sier saken har blitt tatt på alvor.

- De første dagene vurderte hele idretten dette som vanskelig og problematisk. For NFF var det en umulig situasjon å leve med. De ønsket det avklart. De kom til oss i en fase der det ble stilt troverdighetsspørsmål rundt våre idrettspolitiskere, sier Dale i intervju med Nettavisen.

-Etter hvert har avsnitt blitt fjernet fra boken og det har kommet fram ny informasjon i saken, men vi synes uansett det var viktig med et faktagrunnlag og at det var innhentet av uavhengige kilder, sier han videre.

Selv om Hallén-saken nå ifølge NIF er ute av verden, kom det likevel fram detaljer i rapporten som skal følges opp. Blant annet blir det antydet at Trond Fylling, en av dem som mottok penger for den aktuelle overgangen, kan ha hatt en dobbeltrolle i Sogndal, noe som NIF mener er uakseptabelt.

Fylling har innrømmet at han har mottatt en sum penger for overgangen, men han skal også ha skrevet under på papirer på Sogndals vegne.

- Opp til Sogndal
Selv om det har vært mye snakk om dobbeltroller i norsk fotball den siste tiden, med sakene mot agent Jim Solbakken, tar Hallén funnene med ro.

- Nå er det viktig å se på de faktiske forholdene her. Beslutningen om overgangen er tatt av de riktige personene, mens papirarbeidet er gjort av noen andre. Jeg overlater det til Sogndal å uttale seg om dette videre.

- De sitter på de omtalte papirene. De vil få tilsendt denne rapporten og det tror jeg kan være nyttig, sier presidenten i Norges Fotballforbund.

NIF sier følgende om den mulige dobbeltrollen:

- Vi har funnet en del forhold som det går an å lære av. Men det blir opp til de som er direkte berørt av dette. De får vurdere om dette kun er læringsmomenter eller noe de vil følge opp ytterligere, sier han til Nettavisen.

- I idretten, og spesielt når det gjelder økonomiske saker, er dobbeltroller like alvorlige som i resten av samfunnet. Det er ikke bra, men jeg tror det er større bevissthet rundt dette nå, enn i 2008, sier Dalen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

Våre bloggere