RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hallén kan bidra til pampefall

PAMPEFALL: Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komité.
PAMPEFALL: Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komité. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)
Sitter i FIFAs etiske komité.

Norges fotballpresident, Yngve Hallén, kan spille en nøkkelrolle for å få den hemmeligholdte «Garcia-rapporten» offentliggjort. Det skriver Dagens Næringsliv.

Som ett av sju medlemmer i Det internasjonale fotballforbundets etiske komité, og det eneste fra Europa bortsett fra den tyske komitélederen Hans-Joachim Eckert, kan Hallén bidra til å offentliggjøre Michael J. Garcias rapport om korrupsjon i FIFA.

Blir den offentliggjort, går forbundet en tøff tid i møte. Dagens Næringsliv nevner avskjedigelser i ledelsen, at Qatar mister VM og at organisasjonen settes i vanry som noen av konsekvensene.

Det er lettere sagt enn gjort, mener Hallén.

- Dette har en juridisk side. Debatten om å publisere rapporten eller ei, handler om å tolke hva som er lov etter internasjonal lov og om beskyttelse av folk som uttaler seg i rapporter, sier fotballpresidenten, som ikke vil røpe om han har sett rapporten eller ei.

Flere hundre personer i og rundt FIFA og VM-søknadene til Qatar og Russland er blitt intervjuet og er omtalt i rapporten.

- Jeg mener vi må tilstrebe mest mulig åpenhet, innenfor trygge juridiske grenser, sier Hallén om sin personlige mening. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere