*Nettavisen* Sport.

Hallén kan bidra til pampefall

PAMPEFALL: Yngve Hallén sitter i FIFAs etiske komité. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Sitter i FIFAs etiske komité.

Norges fotballpresident, Yngve Hallén, kan spille en nøkkelrolle for å få den hemmeligholdte «Garcia-rapporten» offentliggjort. Det skriver Dagens Næringsliv.

Som ett av sju medlemmer i Det internasjonale fotballforbundets etiske komité, og det eneste fra Europa bortsett fra den tyske komitélederen Hans-Joachim Eckert, kan Hallén bidra til å offentliggjøre Michael J. Garcias rapport om korrupsjon i FIFA.

Blir den offentliggjort, går forbundet en tøff tid i møte. Dagens Næringsliv nevner avskjedigelser i ledelsen, at Qatar mister VM og at organisasjonen settes i vanry som noen av konsekvensene.

Det er lettere sagt enn gjort, mener Hallén.

- Dette har en juridisk side. Debatten om å publisere rapporten eller ei, handler om å tolke hva som er lov etter internasjonal lov og om beskyttelse av folk som uttaler seg i rapporter, sier fotballpresidenten, som ikke vil røpe om han har sett rapporten eller ei.

Flere hundre personer i og rundt FIFA og VM-søknadene til Qatar og Russland er blitt intervjuet og er omtalt i rapporten.

- Jeg mener vi må tilstrebe mest mulig åpenhet, innenfor trygge juridiske grenser, sier Hallén om sin personlige mening. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag