RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Halve Spania heier på United

(AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Barcelona er i mesterligafinale, men i hjemlandet vil en betydelig del av befolkningen krysse fingrene for Manchester United-triumf i Roma onsdag.

Hadde Rosenborg spilt finale i mesterligaen, er det brukbare muligheter for at store deler av det norske folk ville stilt seg bak trønderne i jakten på en europeisk triumf. Men Spania er ikke som Norge.

Les også: Verdens mest populære klubb

Når Barcelona jakter europeisk suksess i den italienske hovedstaden onsdag kveld, håpes det nemlig på United-seier i annethvert hus i hjemlandet. I hvert fall hvis man skal tro sportsleder Juan Castro i den spanske sportsavisen Marca.

«Det er 40 millioner mennesker i Spania og minst halvparten av dem vil holde med Manchester United», skriver han – og utdyper:

«Real Madrid er den mest populære klubben i Spania – og alle dens tilhengere vil be en bønn om at Barcelona ikke vinner».

NYHET:Spill Lotto og Tipping på mobilen

Liverpool mer populære
Castro understreker at det ikke er United-sympatier som ligger i bunnen hos så veldig mange i hjemlandet – og linker det til ryktene om at Cristiano Ronaldo kan være på vei til Real Madrid.

«Det ville være et hardt slag for United dersom Ronald forlater dem, fordi de liker å markedsføre seg som verdens største klubb. Men i Spania er det ikke mange som bryr seg om dem. De fleste spanjolene mener det er opplest og vedtatt at Real Madrid er størst, og både Liverpool og Arsenal har flere tilhengere enn Fergusons lag», skriver han.

Liverpool er populære på den iberiske halvøy som følge av sine mange spanske spillere – samt manager Rafael Benitez.

«Arsenal er populære fordi de spiller flott fotball og på grunn av Cesc Fabregas», skriver Castro.

Tror på Barca
Han har liten tro på at Real-fansen vil bli bønnhørt i Roma – og får United-seier onsdag. Marca-skribenten spår spansk finaleseier.

«Jeg tror dessverre Real-fansen kommer til å bli skuffet, fordi Barcelona er det beste laget i verden akkurat i øyeblikket. Det forventer jeg at de beviser på Olympiastadion», skriver han – og hevder videre:

«Barcelona er bekymret for to United-spillere – Cristiano Ronaldo og Wayne Rooney – men det finnes svakheter i mannskapet til Sir Alex Ferguson som Barcelona vil avsløre. John O’Shea vil få alvorlige problemer på høyrebacken mot Thierry Henry, og jeg kan ikke se at forsvaret deres klarer å håndtere Lionel Messi og Samuel Eto’o.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere