*Nettavisen* Sport.

Hamburg-spillere advarte Skjelbred mot «ville tilstander»

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Norge kan vente seg en real heksegryte mot Albania.

06.06.13 19:37

TIRANA (Nettavisen): Albania kan for første gang kvalifisere seg for et VM-sluttspill. Med seier mot Norge på fredag, vil i hvert fall en playoff-plass være godt innenfor rekkevidde for den lille fotballnasjonen.

Det betyr fotballfeber i Albania, og det er ventet et fullsatt Qemal Stafa stadion når kampen mot Norge braker løs fredag kveld.

Det blir trolig rundt 14.000 tilskuere, men albanerne er kjente for å lage et voldsomt liv på tribunene og de norske spillerne må derfor belage seg på å spille i en real heksegryte.

- Møtte KF Tirana i fjor. 4000 tilskuere på samme stadion som Albania bruker. Mer trykk da, enn hos samtlige tippeligalag, skrev Aalesunds Jo Nymo Matland på Twitter onsdag kveld.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

- Mange ble overrasket
Lagkamerat Sten Grytebust spilte samme kamp som Matland, og sisteskansen er med i den norske troppen som onsdag landet i Tirana.

Grytebust husker godt den intense stemningen publikum sørget for i Aalesunds europaligakamp i fjor.

- Det var nok en stor overraskelse for mange i en klubb som Aalesund, som ikke er vant med å spille ute i Europa. Det var et veldig solid lydnivå, og det er rart siden stadion er så åpen. Stemningen var veldig spesiell sammenlignet med en tippeligakamp, sier Grytebust til Nettavisen.

Han nikker anerkjennende når Nettavisen spør om stemningen var aggressiv fra de albanske tilskuerne.

- Jeg skjønner jo ikke hva de sier, men det var neppe fint med tanke på hvor brutalt de roper, sier Grytebust.

Ble advart
Per Ciljan Skjelbred vet også hva som venter fredag kveld. Han ble nemlig advart før avreise av lagkamerater i Hamburg.

- Jeg ble fortalt at jeg kan vente meg bra fans, og at det kan bli litt ville tilstander på tribunen. Det gjør oss ingenting, det, sier Skjelbred til Nettavisen.

Bundesliga-proffen er vant til å spille foran langt flere tilskuere enn de 14.000 som er ventet til fredagens kamp, men lydnivået kan fort bli sammenlignbart med Bundesligaen.

- Vi har hørt noen rykter. Men for oss som spiller er det egentlig samme faen. Det er bra det kommer litt folk og lager trøkk på tribunen, det hadde vært kjedelig om det var tomme tribuner. Det gjør bare kampen enda mer spesiell, sier Skjelbred.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Wikipedia Commons

- Barnslige greier
Ardian Gashi har albanske røtter og er således forberedt på hva som møter Norge fra tribuneplass fredag. Han tror det kommer til å gå pent for seg, men håper hjemmefansen klarer å unngå

- Det har vært litt rasistiske tendenser, og det er ikke bra. Det er man også fullt klar over, men vi får håpe man har lagt fra seg sånne barnslige greier som det der, sier Gashi.

P.S: Drillo hevdet på torsdagens pressekonferanse at pressen ikke kunne spå laget utfra formasjonstreningen, men Nettavisen gjør likevel et forsøk. Ut fra hva vi så på formasjonstreningen blir dette Norges startellever mot Albania:

Rune Almenning Jarstein, Espen Ruud (høyreback), Brede Hangeland, Tore Reginiussen, Tom Høgli, Daniel Braaten, Ruben Yttergård Jenssen, Håvard Nordtveit, Per Ciljan Skjelbred, Tarik Elyounoussi, Joshua King.

Nettavisen er til stede i Tirana og kommer med flere saker frem mot kampen mot Albania. Kampstart fredag kveld er 20.30, og dramatikken kan du følge i vårt livesenter NaLive.

MER FRA NETTAVISEN:

Annonsebilag