RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hamburgs utrolige statistikk lever videre

KLARTE SEG: Rafael van der Vaart (til høyre) og Pierre-Michel Lasogga feirer at det blir Bundesliga-spill også neste år på Hamburg.
KLARTE SEG: Rafael van der Vaart (til høyre) og Pierre-Michel Lasogga feirer at det blir Bundesliga-spill også neste år på Hamburg. Foto: Christof Stache (AFP)
Sist oppdatert:
Skjelbreds klubb klarte seg med et nødskrik.

Hamburg er en gammel storhet i tysk fotball som mangler sin like.

De har aldri noen gang rykket ned fra toppdivisjonen i tysk seriesystem, der de har holdt seg siden slutten av den første verdenskrigen. De er også det eneste laget i Tyskland som har spilt i Bundesliga i hver eneste sesong siden den ble dannet i 1963.

All denne statistikken kunne få en effektiv stopper på søndag, da laget spilte andre kvalifiseringskamp mot Greuther Fürth.

Van der Vaart-assist
Den første kampen i Hamburg endte 0-0, og det tradisjonsrike laget hadde vunnet bare én av sine ti siste kamper før søndagens nervepirrende avslutning.

Der gjorde Greuther Fürth, med tidligere Haugesund-spiss Nikola Djurdjic på topp, alt for å sende Hamburg ned fra toppdivisjonen for første gang i historien.

Men i stedet var det Hamburgs stjerner som senket pulsen et ørlite hakk hos de fremmøtte bortesupporterne etter et knapt kvarter.

Da slo Rafael van der Vaart et hjørnespark som Pierre-Michel Lasogga headet kontant i nettet, til 1-0 for bortelaget.

Antifotball
En utligning ved Stephan Fürstner etter en times spill var ikke nok; et Hamburg-lag uten interesse for å skape noe framover på banen den siste halvtimen holdt stand, og kunne til slutt slippe jubelen løs da dommeren blåste av kampen.

- Det betyr ingenting hvordan vi berget plassen. Vi vant ikke tittelen, men vi holdt oss i Bundesligaen. Det er alt som teller nå, sier Hamburg-helten Lasogga etter kampen, ifølge NTB.

- Kan ikke regne med mer flaks
Hamburg-trener Mirko Slomka var en ydmyk mann da Bundesliga-kontrakten var sikret.

- Vi klarte det med minst mulig margin og på den mest nervepirrende måten du kan tenke deg. Det var veldig tøft, og nå har vi brukt opp all flaksen du kan få. Vi var utrolig heldige og kan ikke regne med å ha noe som helst flaks neste sesong etter dette, sier han.

Det betyr at Per Ciljan Skjelbreds klubb (nordmannen er på utlån til Hertha Berlin fram til sommeren) blir værende i den tyske toppdivisjonen også neste sesong, slik de har vært i snart 100 år.

Nürnberg og Braunschweig, sistnevnte med Omar Elabdellaoui og Håvard Nielsen (på lån fra Red Bull Salzburg) på laget, må ta den tunge veien ned til 2. Bundesliga.

Motsatt vei får FC Köln og SC Paderborn spise kirsebær med de store neste sesong, etter opprykket fra den nest øverste divisjonen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere