Gå til sidens hovedinnhold

- Hamrén har evig heltestatus

Dansk fotballredaktør mener Rosenborg har grunn til å glede seg.

Rett før halv elleve torsdag kveld skjedde to ting: Aalborg vant serien og trener Erik Hamrén udødeliggjorde seg selv på Nordjylland.

LIVE:Følg Rosenborg-Lillestrøm fra 18.00 her på Nettavisen!

- Erik Hamrén er fantastisk god på mannskapsbehandling. Han har klart å skape en tropp der han har hatt alle spillerne med seg. Han er utrolig god til å utvikle spillerne. Under hans ledelse har flere av AaB-spillerne utviklet seg til å bli blant Superligaens beste og noen har spilt seg inn i landslagsdiskusjonen, sier fotballredaktør Allan Pedersen i Ekstra Bladet til Nettavisen.

Har blomstret
Som mange andre var han skeptisk til AaB etter at stjerner som Fredrik Winsnes, Rasmus Würtz og keeper Jimmy Nielsen forsvant før sesongen.

Med to poeng etter de fem første kampene så det også ut til at skeptikerne skulle få rett.

Etter salget av nok en stjerne i januarvinduet (toppscorer Rade Prica til Sunderland) måtte vel i hvert fall Aalborg-skuta gå på en smell?

Nei da.

Under Hamrén har Aalborg fremstått som et disiplinært, samlet og særs effektivt mannskap. Torsdag ble jubelsesongen kåret med seriegull - to runder før sesongslutt.

Antatte middelmådigheter som Kasper Risgård og Thomas Augustinussen har stått frem som kvalitetsspillere, Andreas Johansson ble hentet inn og Thomas Enevoldsen har blomstret fullt ut fra klubbens egne rekker.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Til evig tid
Pedersen gir Hamrén en solid dose ære for jubelsesongen i Superligaen:

- Erik vet å innrette seg taktisk etter laget han møter. Han evner å omstille spillet sitt til motstanderen. Mot de mindre lagene har han spilt svært offensivt, mens han garderer seg mer mot toppklubbene. Slik har han også sikret Aalborg suksess ute i Europa.

- Hva gjør seriegullet med Hamréns status i byen?

- Ettersom klubbskiftet har kommet frem såpass tidlig, tror jeg de fleste har innstilt seg på å miste ham. Men han vil selvsagt ha heltestatus i Aalborg til evig tid, svarer han.

RBKs danskekupp
Allerede før den avgjørende 2-0 seieren mot Brøndby, skrev Pedersen en kommentar med tittelen «Rosenborgs danske kupp».

Les kommentaren her:«Rosenborgs danske kupp»

«For meg er det heller ingen tvil om at de har gjort et regulært kupp i norske Rosenborg ved å sikre svenskens underskrift. Og forventningene er enorme. Men jeg tør godt å forutse, at med Hamrén ved roret skal den kriserammede storklubb – som tidligere var Nordens suverene flaggskip – komme tilbake på rett kurs», skriver han.

Overfor Nettavisen innrømmer han at egen kunnskap om RBK-mannskapet ikke er altfor imponerende. Like fullt applauderer han Rosenborgs valg når de ansatte svensken.

- Jeg var glad da jeg kunne se Rosenborg som Nordens flaggskip ute i Europa, og jeg vil gjerne se det igjen. Det ville være inspirerende for alle i Skandinavia - også for FC København, mener han.

Og selv om Rosenborg har fått en katastrofal start på sesongen, er han ikke i tvil om at det nå vil snu.

- Erik tar med seg ny inspirasjon når han reiser opp dit. Jeg er helt sikker på at han vil få det beste ut av RBK-spillerne også.

Hylles i sentrum
Før den tid har AaB-treneren en del gledelige sjekkpunkter han må gjennom i Danmark. Etter gårsdagens hyllest i åpen buss gjennom bygatene, fikk spillerne innvilget sen treningsøkt fredag.

Klokka 17.00 blir heltene hyllet igjen av folket. Denne gangen er det byrådet i Aalborg som spanderer gateparade på fotballheltene.

- Hvordan var stemningen etter kampslutt i går?

- Jeg har sett kamper i Aalborg i 25 år nå, men har aldri opplevd stemning som i går. Det var som å oppleve en storkamp på Anfield. 15 000 mennesker fulgte kampen på storskjerm inne i sentrum, og da spillerne ble kjørt rundt i natt var 25 000 som tok dem imot.

Til slutt siterer vi fritt fra fotballredaktørens spalte i Ekstra Bladet:

- Gled dere, Rosenborg!

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?