Hamrén gir Guidetti sjansen

PÅ LANDSLAGET: John Guidetti får sjansen på det svenska A-landslaget.

PÅ LANDSLAGET: John Guidetti får sjansen på det svenska A-landslaget. Foto: Danny Lawson (Pa Photos)

- Han er en målscorer.

Sveriges landslagssjef Erik Hamrén fant plass til Celtic-spissen John Guidetti i troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Montenegro.

22 år gamle Guidetti kan dermed få sin annen landskamp 15. november.

- Han er jo en målscorer, sa Hamrén på spørsmål om hvorfor han valgte å ta ut Celtic-spilleren.

Guidetti har scoret mål på bestilling for Ronny Deilas mannskap den siste tiden. I helgen ble han matchvinner i 1-0-seieren mot Inverness i den skotske ligaen.

Venter på Zlatan

Landslagssjef Hamrén avviser at det kun er prestasjonene i Skottland som ligger til grunn for mandagens uttak.

- Det handler om hans kvaliteter. Både det han har prestert i Celtic og på U21-landslaget, sier Hamrén.

Med i den svenske troppen er også Zlatan Ibrahimovic, til tross for at Paris St. Germain-stjernen ikke har spilt en kamp siden i september. Om svensken blir friskmeldt fra sin brysomme hælskade i tide til Montenegro-kampen, er foreløpig uvisst.

- Jeg snakket med han personlig i slutten av forrige uke. Da var han positiv. Vi bestemte oss for at han skulle tas ut denne gangen også. Mitt håp er at han skal være tilbake i trening denne uken, sier Hamrén.

Tøff motstander

Landslagssjefen advarer dem som tror at det blir enkelt å ta tre poeng mot Montenegro.

- Det er en veldig tøff motstander, særlig på bortebane. Seier vil bety at vi har fått en kjempestart på denne kvalifiseringen, sier Hamrén.

Den tidligere Rosenborg-treneren fant også plass til Åge Hareide-elev Isaac Kiese Thelin i troppen som ble presentert mandag. Sistnevnte har den siste tiden vært John Guidettis spisskollega på U21-landslaget, men nå løftes begge opp på A-landslaget.

Sverige er nummer tre i EM-kvalifiseringsgruppe G etter tre kamper. Montenegro er på plassen bak. Østerrike topper foran Russland. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.