*Nettavisen* Sport.

Hamrén håner Drillos menn

Foto: AFP/Scanpix

- Norge er betydelig dårligere enn hva FIFA-rankingen tilsier, sier svensken.

24.03.11 21:17

Det meste handler om Norge mot Danmark i Skandinavia denne uken, og i Sverige har man måttet tåle en smule mindre oppmerksomhet rundt sitt møte med Moldova tirsdag i neste uke.

Selv svenskenes hovedtrener, tidligere Rosenborg-sjef Erik Hamrén, benyttet sin første pressekonferanse før de blågules kvalifiseringskamp til å omtale det norske landslaget.

Det var imidlertid ikke bare gode ord å hente fra den svenske suksesstreneren.

- Norge er betydelig dårligere enn hva FIFA-rankingen tilsier, uttalte Hamrén på pressekonferansen ifølge Sportbladet.

Ikke overbevist av Norge
Norge er rangert som nummer elleve på den nevnte rankingen og er med det høyest rangert av de nordiske nasjonene. Sverige er for eksempel bare nummer 30 på rankingen.

Da Drillo tok over landslaget etter Åge Hareide i januar 2009, lå Norge helt nede på 59. plass. Da var det over ett år siden forrige seier, men under Drillo kom resultatene umiddelbart.

Hamrén er imidlertid ikke overbevist om at rankingen er noen reell målestokk for hvor gode Norge egentlig er.

- Jeg har aldri hørt dere si at en motstander er dårligere enn rankingen tidligere, spør en svensk journalist.

- Det skal du få høre om vi møter Norge, svarer Hamrén «kaxigt».

- Har hatt en del flaks
Svensken ser likevel fram til lørdagens naboduell mellom Norge og Danmark på Ullevaal stadion.

- Det blir en herlig kamp. Den gleder jeg meg til å se på TV. Det er vanskelig å si noe om resultatet, men vinner Norge har de mer enn halve beinet i EM-sluttspillet, sier svensken.

- Alle fortjener plassen om de kvalifiserer seg, men som sagt, om vi møter Norge er det ingen tvil om at vi da vil møte et lag som er høyere ranket enn hva kvalitetene tilsier.

Den svenske landslagssjefen ønsker imidlertid ikke å sette sitt eget lag opp mot Drillos menn, siden lagene ikke har møtt hverandre på en god stund.

- Det ønsker jeg ikke å spekulere i. Vi har ikke møtt dem. Men Norge har gjort det bra i starten av kvalifiseringen, sier svensken.

- Men vi som har sett dem spille synes jo også at Norge har hatt en del flaks. Men på den andre siden har gode lag ofte flaks, avslutter Hamrén.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.