*Nettavisen* Sport.

Hamrén håper fortsatt

Rosenborg Foto: Trond Reidar Teigen/ Scanpix

- En ting er større enn å trene Rosenborg, sier Erik Hamrén. Gjett hva han snakker om?

31.10.09 18:16

TRONDHEIM/OSLO (Nettavisen): Fredag fikk sagaen rundt Erik Hamréns fremtid en brå slutt. Forhandlingene mellom Rosenborg og det svenske fotballforbundet brøt sammen, og dermed går det mot en ny sesong på Lerkendal for den karismatiske svensken.

- Dessverre må vi konstatere at partene står altfor langt fra hverandre for at det skal kunne åpne seg en mulighet for at Erik Hamrén skulle bli vår neste landslagstrener, sa Sveriges fotballpresident Lars-Åke Lagrell etter at forhandlingene hadde tatt slutt.

Hamrén har ikke lagt skjul på at han svært gjerne kunne tenke seg å bli svensk landslagstrener, men han har bedyret at det var opp til Rosenborg og SvFF å bli enige først. På lørdagens pressekonferanse på Lerkendal la ikke svensken skjul på at han langt fra hadde gitt opp å bli svensk landslagssjef.

- Jeg trives godt i RBK - det er den største utfordringen blant klubblag i Skandinavia. Men en ting er enda større, og det er den svenske landslagsjobben. Men jeg er ikke bitter, man får akseptere kontrakten, sa Hamrén til pressekorpset.

Ingen klausul
Det har vært spekulert i at svensken hadde en klausul i kontrakten som tillot han å gå til en annen trenerstilling om det riktige tilbudet skulle komme, men det avviste Hamrén blankt på lørdagens pressekonferanse.

- Jeg har ingen klausul i kontrakten. Jeg kan ikke forhandle med andre klubber eller landslag før det gjenstår seks måneder av kontrakten. Jeg hadde jo ingen tanker om å bli landslagssjef når jeg skrev under for Rosenborg, jeg hadde ingen intensjon om å forlate klubben.

Hamrén gjorde det klart på sin egen fotballspråklige metode at han fortsatt tror det kan bli en realitet å trene hjemlandet.

- Jeg tror at man kan vinne kampen til siste slutt, noen ganger blåser dommeren av etter nitti minutter, noen ganger spilles det overtid og man vinner. Jeg tror fortsatt på muligheten. Men jeg vil ikke bryte kontrakten. For meg er det en hederssak. Som man selv ønsker å bli behandlet, slik skal man behandle andre. Min eneste sjanse for at jeg blir landslagssjef er at Rosenborg og Sverige blir enige.

- Tegne livsforsikring
På spørsmål om han kunne tenke seg å betale prisen som RBK krevde for han selv, svarte svensken at med den prisen som det spekuleres i, så hadde han ikke hatt nok penger. Svensken innrømte også at han var svært skuffet på fredag, og glad for at han ikke kommenterte noen ting til pressen da.

Men lørdag var humøret et helt annet hos svensken.

- Jeg er smigret over prisen jeg er verdsatt til. Jeg fikk en sms fra kona i går om å tegne en livsforsikring siden jeg er verd så mye.

Om RBK-styret hadde svensken følgende kommentar:

- De er fantastiske mennesker, men noen ganger er man uenige.

Lever i håpet
Dermed er det ting som tyder på at Hamréns fremtid på Lerkendal er særdeles usikker, slik også fotballekspert Jahn Ivar «Mini» Jakobsen poengterte ovenfor Nettavisen på fredag. Svensken var unnvikende når Nettavisen spurte han om han kunne tenke seg å forlenge kontrakten med de hvitkledte.

- Vi skal spille til dommeren blåser, så får vi ta det etter det, svarte den karismatiske svensken på sin sedvanlige fotballmetaforiske måte.

- Nå er det Brann-kampen på søndag som er i fokus. Det jeg aller helst vil nå er å vinne den.

Til slutt fikk 52-åringen spørsmål om hvem han tror blir den neste svenske landslagssjefen.

- Ja, du vet å stille spørsmål... Jeg håper fortsatt at det blir meg, sa svensken med et smil.

RBK-styret skjelver nok i knærne av akkurat det svaret.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag