*Nettavisen* Sport.

Hamrén i ordkrig med TV-profil

ORDKRIG: Landslagssjef Erik Hamren hisset seg opp på pressekonferansen etter kampen mot Montenegro. Foto: Jonas Ekstrømer (NTB scanpix)

- Det er et av de merkeligste spørsmålene jeg har fått.

15.06.15 07:50

Det sa den svenske landslagssjefen Erik Hamrén til TV 4-profil Olof Lundh etter kampen mellom Sverige og Montenegro søndag kveld.

På pressekonferansen hadde Lundh, ifølge Expressen, nettopp stilt følgende spørsmål:

- Hvorfor gjør ikke de svenske spillerne det du ber dem om?

Det falt altså ikke i god jord hos tidligere RBK-trener Hamrén, og ble starten på en opphetet dialog mellom landslagssjefen og TV-profilen.

- Hvorfor de ikke gjør som jeg sier? Det er fordi det er fotball. Vi hadde ikke trengt å sitte her ellers. Hvorfor gjør ikke dine barn som du sier, eksemplifiserte Hamrén

- Det er en annen sak, svarte Lundh.

Hamrén: Nei, det er det faen ikke.

Lundh: Om du sammenligner mine barn med spillerne dine, er du langt ute og kjøre.

Hamrén: - Det er en av de merkeligste spørsmålene jeg har fått. Det er fotball det handler om, det er motstandere involvert og en kvalifiseringskamp det handler om. Noen ganger fungerer det ikke som ønsket. Det er ikke noe rart, sa Hamrén og gikk videre.

- Simpel hersketeknikk

Det er ikke første gang de to fotballprofilene har havnet i tottene på hverandre.

I 2014 ble det turbulent i studio etter Sveriges tap mot Frankrike.

- Det er flaks du er her, slik at det er noen her som forstår seg på fotball, sa Hamrén til Hanna Marklund.

Ved siden av Marklund sto Olof Lundh.

I et intervju med Expressen har TV 4-profilen tidligere uttalt seg om situasjonen:

- Det er simpel hersketeknikk, men det biter ikke på meg. Jeg er så gammel at jeg kan drite fullstendig i det. Han er ekstremt følsom for kritikk, det er ikke noe nytt. Han liker ikke det, og han liker ikke meg heller. Jeg mener Hamrén har mye å lære av Pia Sundhage. Verken jeg eller noen andre holdt tilbake under EM i 2013, men hun tok støyten. Noen ganger trodde hun at vi hadde rett, og noen ganger trodde hun at vi tok feil. Men hun gjorde det likevel uten å miste fatningen, sier Lundh.

- Stiller spørsmål for seernes skyld

Lundh fortalte samtidig at han ikke kommer til å aktivt forsøke å bedre relasjonen til verken Hamrén eller det svenske landslagets fotballsjef Lasse Richts.

- Jeg respekterer jobben deres, men jeg stiller spørsmål som trenger å bli stilt. Jeg har ingen behov for å ha et forhold til dem på den måten. Hvis de ikke liker spørsmålene jeg stiller, er det et problem for dem. Jeg hadde forstått det hvis de hadde blitt sinte for et spørsmål om Erik Hamréns privatliv, men jeg tror at alle spørsmålene jeg stilte er relevante. Det er for leserne og seernes skyld jeg stiller spørsmål, ikke til Lasse Richts eller Erik Hamréns, mener Lundh.

Sverige vant for øvrig 3-1 mot Montenegro og ligger på andreplass i gruppe G etter seks kamper.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.