Han blir Ståles assistent

Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix)

Bård Wiggen følger Ståle Solbakken inn som landslagsassistent.

09.12.10 16:18

Ståle Solbakken har blitt genierklært som trener for FC København.

Men nesten like viktig er arbeidet til assistent Bård Wiggen.

Torsdag ble det klart at Wiggen også kommer til å følge Solbakken til landslaget i januar 2012. Han blir nemlig også Solbakkens assistent på A-landslaget da.

Wiggen har fortid som spiller i Rosenborg, Strømsgodset og Drafn, og har også lang fartstid som spillerutvikler og trener i Start.

- Kan overføres til Norge
- Kan du love Norge noe?

- Jeg kan love at vi skal prøve å vinne alle kamper. Det er jo det det handler om - å vinne kamper og å komme seg til sluttspill, humrer Wiggen.

- Kan dere overføre det dere får til i FCK til landslaget?

- Ja. Det tror jeg er mulig. Landslagstrenerjobben kan sammenlignes litt med europeiske kamper i forhold til forberedelser. Utfordringen er selvsagt at vi er samlet litt mindre, at vi ikke har spillerne i den daglige treningen. Det blir spennende.

- Men det blir ikke lett å overta etter Drillo?

- Det at Drillo leder Norge til mange seirer er suverent for oss. Desto bedre Norge gjør det under Drillo, jo bedre er det for oss. Drillo-suksess er genialt for oss. Så det der ser jeg helt motsatt på.

- Men hvis det går fra seirer under Drillo til uavgjort med dere...

- Vi er en liten fotballnasjon. Vi har bare en sjanse. Å håpe at alle gjør det så bra som mulig i enhver fotballkamp, og vi må unne alle trenere suksess.

- Dette passer meg perfekt
- Har du vurdert dette opp mot en mulig karriere som hovedtrener selv?

- Jeg kjenner meg selv såpass godt at jeg tror denne rollen passer meg suverent. Så får vi heller se hva fremtiden bringer i forhold til en hovedtrenerjobb senere.

- Som tidligere Start-trener, blir det noen sørlendinger på laget?

- Hvis de er gode nok, så ja!

PS. Skulle Drillo lede Norge til EM-sluttspillet kommer Ståle Solbakken og Bård Wiggen først til å tiltre etter EM-sluttspillet sommeren 2012.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.