Gå til sidens hovedinnhold

Han brøt United-forbannelsen

27 kamper uten seier før denne mannen dukket opp.

MANCHESTER UNITED-ASTON VILLA 0-1: Gabriel Agbonlahor er Aston Villas toppscorer og engelsk landslagsspiller. Lørdag kveld vil han likevel bare bli husket som mannen som brøt United-forbannelsen.

27 seriekamper hadde Aston Villa spilt før lørdagens kveldskamp på Old Trafford uten å notere seg for seier mot de røde djevlene. 20 tap, syv uavgjort var beholdningen – sist gang de vant på Old Trafford var faktisk helt tilbake til 1983.

Krigeren Agbonlahor
Gabriel Agbonlahor bryr seg mindre om statistikker enn om mål, og akkurat de begynner det å bli noen av. Sju stykker hadde han notert seg for før lørdagens seriekamp, det åttende kom allerede 20 minutter ut i United-oppgjøret. United hadde akkurat satt i gang maskineriet sitt da nevnte Agbonlahor spilte fri Ashley Young på venstresiden, ballen ble slått inn i feltet igjen der Agbonlahor kom stormende inn og headet inn ledermålet.

Drøye fem minutter kunne han doblet ledelsen, men Tomasz Kuszczak gamblet, Agbonlahor valgte feil og spilte ballen rett i en liggende United-keeper i stedet for å sette den i det tomme buret.

Det skulle likevel ikke gjøre så mye. United presset på og presset på, men maktet aldri å sette ballen bak en god Brad Friedel i Villa-buret, og det mest minneverdige fra andreomgangen var da Sir Alex Ferguson skjelte ut fjerdedommeren for kun å ha lagt til tre minutter – langt mindre enn hva United-sjefen krever når United skal ha mål på slutten.

Tre minutter var ikke nok for United, Villa kunne juble for en unik trepoenger mot Manchesters fotballstolthet, og ikke minst for tabellplasseringen: Villa er på en sensasjonell tredjeplass, mens United faktisk tapte terreng på tabelltoppene Chelsea, og nå er tre poeng bak.

Ferguson vil forandre reglene
Ikke helt overraskende brukte Ferguson mest tid på dommeren etter kampen, hvor han hevdet at pipeblåserne ikke burde få bestemme hvor mye tid som skal legges til i en kamp.

- Det var to stopp på to minutter og tre sekunder, men vi spilte bare tre minutter med tilleggstid.

- Det må ikke lenger være dommeren som styrer det.

Han var likevel ikke fremmed for å skryte av motstanderen, som slo United for første gang I serien siden 1983.

- Vi campet i sekstenmeteren deres, og hadde vi satt en av sjansene våre så hadde kampen sannsynligvis forandret seg (!). Dette var bare en av de dagene hvor ballen ikke ville inn.

Samtidig:

- Det var en meget sterk prestasjon fra deres side.


Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken