Han er årets spiller i Norge

GULLBALLEN: Stefan Johansen er kåret til årets spiller i Norge.

GULLBALLEN: Stefan Johansen er kåret til årets spiller i Norge. Foto: Ian Macnicol (AFP / NTB scanpix)

Stefan Johansen vant Gullballen 2014.

10.11.14 21:01

Mandag kveld gikk fotballkåringen Gullballen av stabelen i Oslo.

Dette er en prisutdeling i regi av Norges Fotballforbund og Norsk Toppfotball, samt rettighetsholderne TV 2 og C More, der de beste spillere i 2014 kåres.

Kåringen tar for seg beste spiller i hver posisjon i Tippeligaen, samt årets talent, årets trener og årets spiller totalt. Gullballen 2014 deles også ut til årets beste norske spiller totalt i norske og utenlandske ligaer.

I tillegg deles Kniksens hederspris ut.

Pris til Johansen
Den kanskje viktigste prisen, Gullballen, gikk til Celtics Stefan Johansen. Midtbanespilleren har blitt en viktig brikke på det norske landslaget over det siste året og har også etablert seg som fast på midtbanen i Celtic.

- Dette kjennes godt. jeg er stolt, sier han til TV 2.

- Jeg føler jeg har kommet til rett klubb i utlandet, en klubb der jeg får spille. Det er et steg opp fra Norge. Det er et stort press, du må takle det. I tillegg utvikler man seg som spiller hele tiden, sier Johansen til TV 2.

Ikke uventet var det seriemester Molde som stakk av med flest priser under kåringen. Keeper Ørjan Nyland ble årets keeper i Tippeligaen, mens back Martin Linnes ble årets forsvarsspiller. Begge disse har i tillegg til å hjelpe Molde mot gull, også etablert seg på landslaget i løpet av dette året.

Molde-trener Tor Ole Skullerud ble kåret til årets trener. I denne kategorien kjempet han mot Stabæks Bob Bradley og Odds Dag-Eilev Fagermo.

Best i Tippeligaen
Det var Odds Jone Samuelsen som ble kåret til årets midtbanespiller i Tippeligaen. Samuelsen ble også kåret til årets spiller i Tippeligaen.

- Det er utrolig gjevt å få denne prisen, sier Samuelsen til TV 2.

Måltyven Vidar Örn Kjartansson ble kåret til årets spiss.

Kjartansson ble for øvrig søndag også kåret til årets spiller av Nettavisen. I vår kåring ble Fagermo årets trener og Martin Ødegaard årets unge spiller.

Også under Gullballen-utdelingen ble 15-åringen årets unge spiller. Ødegaard har gjort kometkarriere i 2014 og debuterte på landslaget, 15 år gammel. Ødegaard kjempet mot Iver Fossum (Godset) og Andreas Vindheim (Brann).

Kniksens hederspris gikk til Boye Skistad. Den tidligere Mjøndalen-spilleren har levd et langt liv i norsk fotball både som spiller, og trener. Han har i lengre tid vært daglig leder i interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

Årets spiller-prisene:
Årets keeper: Ørjan Nyland (Molde)
Årets forsvarsspiller: Martin Linnes (Molde)
Årets midtbanespiller: Jone Samuelsen (Odd)
Årets spiss: Vidar Örn Kjartansson (Vålerenga)
Årets unge spiller: Martin Ødegaard (Strømsgodset)
Årets spiller i Tippeligaen; Jone Samuelsen (Odd)

Årets trener: Tor Ole Skullerud
Årets dommer: Svein Oddvar Moen
Gullballen 2014: Stefan Johansen


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.