Gå til sidens hovedinnhold

Han er Atleticos «ukjente» helt

- En «unsung hero» som ikke får den oppmerksomheten han fortjener.

LISBOA (Nettavisen): Når Atletico Madrid blir omtalt i avisene, er det ofte Diego Costa, Diego Simeone eller Thibaut Courtois som stjeler overskriftene.

Men én mann er minst like viktig som klubbens største stjerner, mener fotballekspertene Petter Veland og Joacim Jonsson.

Og det er Gabriel Fernández Arenas.

30-åringen, bedre kjent som bare Gabi, skal nemlig ha mye av æren for Atletico Madrids fantastiske sesong, mener La Liga-ekspertene.

- Han har vært helt makeløs, helt fantastisk, sier Joacim Jonsson til Nettavisen.

Han mener ingen av spillerne på Atletico Madrid kan måle seg med Gabi når det kommer til viktighet for laget.

- Gabi synes ikke så mye, men er ekstremt plasseringssikker, skaper to mot en-situasjoner defensivt, er god med ballen og har fremdrift i spillet. Gabi er den spilleren som er aller, aller viktigst på Atletico Madrid, og kanskje ikke en spiller folk tenker på. Han stjeler ikke overskrifter i form av scoringer, men han avgjør kamper med sin væremåte og viktighet, mener Jonsson.

30-åringen er inne i sin andre periode i Atletico Madrid, og har siden overgangen fra Zaragoza i 2011 vært en viktig brikke på Vicente Calderón.

«Unsung hero»
C Mores La Liga-ekspert Petter Veland er enig med Jonsson. Han mener Gabi er som snytt ut av nesen på Diego Simeone og hans fotballfilosofi, og at det er derfor han skinner denne sesongen.

- Han er en type som passer perfekt i måten Atletico Madrid spiller på, men som isolert sett ikke nødvendigvis er bedre enn midtbanespillerne til Manchester United eller Manchester City. Men han er en «unsung hero» som ikke får den oppmerksomheten han fortjener, sier Veland til Nettavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kaptein
Gabi er Atletico-kaptein, men det er ikke nødvendigvis fordi han er den beste lederen. Det er nemlig en annen tradisjon for kapteinsrollen i Spania, forteller Veland.

- Det er en fast tradisjon i Spania som skiller seg eksempelvis fra England. I Spania er det slik at den som har vært lengst i klubben automatisk blir kaptein, uansett om han er god nok til å spille fra start eller ikke. Sånn er det i alle klubbene. Den som har vært der lengst er kaptein, enkelt og greit. Og hvis den personen ikke starter, er det personen blant de 11 som har vært lengst i klubben som bærer kapteinsbindet.

Men Gabi er likevel en verdig kaptein, skal vi tro La Liga-eksperten.

- Han er en riktig kaptein, og en kaptein i ordets rette forstand. Han er lederen, som på mange måter er klubbens ansikt utad. Han er ikke et naturlig balltalent, han har kommet dit han er kommet på grunn av hardt arbeid. Kall ham gjerne et treningsprodukt, som vi ofte sier om norske fotballspillere. Han er en spiller av folket, som viser at man ikke må være født med utenomjordisk fotballtalent for å spille en sentral rolle i toppen av fotballen.

Ikke til VM
Joacim Jonsson mener Gabis spillertype er en viktig ingrediens i lag som skal lykkes.

- At han ikke er med i Spanias VM-tropp sier litt om kvaliteten og bredden de har i det landet der. Uansett synes jeg han burde vært med. Man prater alltid om at toppscorere er viktig for at klubber skal vinne, men når man ser på klubbene som vinner ute i Europa, er den sentrale midtbanemotoren alltid ekstremt viktig, sier Jonsson.

Men vi får neppe se ham i en enda større klubb, tror Veland.

- Han er akkurat nå den beste utgaven av seg selv. Men han begynner å komme opp i årene, og har trolig ikke så mye å gå på. Det er nok en av grunnene til at det snakkes lite om ham, for mye av mediehverdagen dreier seg om kjøp og salg av spillere, sier han.

Lørdag kveld spiller Gabi fra start når Atletico Madrid skal måle krefter mot Real Madrid i Champions League-finalen. Nettavisen er til stede i Lisboa og kommer med flere saker før og etter match.

Kampstart er 20.45, og dramatikken kan følges i vårt livesenter. Kampen vises også på Viasat 4, som starter sendingen klokken 19.30.

P.S: Petter Veland inkluderte Gabi i elleveren da han nylig tok ut årets lag i La Liga.

LES OGSÅ:

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget