RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er landets mestscorende

Foto: brynefk.no
Ranheim og Bryne kniver om tabelltoppen, men sistnevnte har en fordel ved navn Marius Helle.

BRYNE - NYBERGSUND TRYSIL 5-1:

For fjerde gang denne sesongen scoret Bryne fem mål i en kamp. Med 29 mål og elleve seiere overtok klubben tabelltoppen. Der ligger de likt med Ranheims 22 poeng, men har scoret betydelig flere mål.

Det kan de takke Marius Helle for. 26-åringen er toppscorer i Adeccoligaen med hele 14 mål på elleve kamper. Det er dobbelt så mange som toppscorerne i Tippeligaen, som har spilt tre flere kamper, og like mange som Aalesunds Tor Hogne Aarøy og RBKs Steffen Iversen til sammen.

Tremålsscorer
Mot Nybergsund Trysil scoret Helle tre av målene på Bryne Stadion.

Christer Fjellstad scoret vestlendingenes første mål etter bare to minutter, men målfesten begynte først etter pause. Fire minutter ut i omgangen fikk hjemmelaget straffe, og Helle plasserte ballen bak keeper. Lars Fuhre ga Nybergsund håp med 2-1-scoringen, men ytterligere to mål av Helle og ett av Aleksander Midtsian punkterte kampen.

Uavgjort for Ranheim
Årets store overraskelse, Ranheim, hadde to poeng til gode på Bryne før runden, men klarte bare 0-0 mot Strømmen.

Dermed er det spenning i toppen av Adeccoligaen. Like bak Bryne og Ranheim på topp lurer dessuten Sogndal, som vant 2-0 over Løv-Ham i den ellevte runden. Også Fredrikstad truer. Sistnevnte har to kamper mindre spilt og skulle egentlig møte Sandnes Ulf søndag, men den landsomfattende streiken satte en stopper for oppgjøret.

Også kampen mellom Sarpsborg og Bodø/Glimt ble utsatt grunnet streik.

Lyn sliter
Marerittet fortsetter for Lyn i andre enden av tabellen. Oslo-laget tapte 2-0 mot Alta, og står med kun åtte poeng på nedrykksplass.

Follo deler samme skjebnene etter et knusende 4-0-tap mot Moss. De står med elleve poeng etter runden, like mange som Mjøndalen, som tapte 5-3 mot Tromsdalen i en underholdende kamp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere