Gå til sidens hovedinnhold

- Han er nærmest komplett

Veigar Páll Gunnarsson er i storform foran landskampen mot Norge. - Men jeg frykter ham ikke, sier Henning Hauger.

STABÆK - LILLESTRØM 2-1:

FORNEBU (Nettavisen): Det ble aldri noen stor kamp på Fornebu søndag kveld, men to menn skilte seg positivt ut i en ellers urovekkende høy gråsteinhaug:

Henning Hauger og Veigar Páll Gunnarsson.

Assistkongen
Hauger styrte som vanlig det meste bakerst på Stabæks midtbane, og lot sjelden så mye som en mygg passere, mens Veigar Páll Gunnarsson var et konstant uromoment på topp for bæringene, og Nettavisens utsendte kommer ikke på en Stabæk-sjanse mot Lillestrøm hvor ikke Gunnarsson var sentral i oppbyggings- eller avslutningsøyeblikk. Selvsagt økte han assistkontoen da han på utsøkt vis la igjen ballen til Pontus Farnerud på 1-0-scoringen, og LSK-forsvaret hadde et svare strev med å holde islendingen unna egen målgård.

Det er dårlig nytt foran neste fredags EM-kvalifiseringskamp på Island – selv om islendingen selv hevder det motsatte.

- Det er godt nytt, og jeg er så nært 100 prosent jeg kan komme, sier en fornøyd Veigar Páll Gunnarsson til Nettavisen.

Henning Hauger innrømmer han er full av beundring for sin klubbkollega.

- På sine gode dager er Veigar nærmest en komplett spiller.

- Han er veldig sterk, har et godt skudd, et lavt tyngdepunkt og får utrettet mye på banen.

- Frykter ham ikke
Likevel, en ting er viktig å understreke før fredagens kamp i Reykjavik, hvor de to Stabæk-spillerne kan komme opp i mange dueller – Gunnarsson som hengende spiss for Island, Hauger som defensivt anker for Norge.

- Jeg frykter ham ikke. Jeg har respekt for ham, men er aldri redd noen når jeg går ut på banen.

Jönsson tror på Norge
Selv mener Stabæks islandske spissjuvel at det vil bli en meget tett affære på Sagaøya, og mener utfallet er ”helt åpent, 50/50”. Trener Jan Jönsson er likevel klar på hvem han holder som favoritt.

- Norge. Det er utrolig viktig for dem å få en bra start på kvalifiseringen, og det tror jeg de har gode muligheter til.

En god start fikk også Stabæk mot Lillestrøm. Bare 12 minutter var gått da Pontus Farnerud avfyrte en velplassert markkryper fra langt hold, etter Gunnarssons gode forarbeid. 2-0 kom like før sidebytte da Mikkel Diskerud elegant lobbet inn sin fjerde scoring for sesongen, et elt rettferdig pauseresultat.

Skuffet Berg
Lillestrøm styrte det meste av andreomgangen, og vant sjansestatistikken totalt, men måtte nøye seg med den ene nettkjenningen til Anthony Ujah, etter Edwin Eziyodawes utsøkte forarbeid, til Henning Bergs skuffelse.

- Det ble en tett og jevn kamp, hvor Stabæk hadde førsteomgang og vi andre.

- Forskjellen var at de scoret på flere av sjansene sine, sier Berg, som måtte se sitt Lillestrøm-lag falle to plasser på tabellen.

Stabæk senker skuldrene
Stabæk tok på sin side to skritt oppover på tabellen, og med ti poengs margin ned til kvalifiseringsplassen, med åtte serierunder igjen, er neste års Tippeliga-kontrakt rimelig i boks.

- Det er deilig med de to siste seirene, nå kan vi senke skuldrene og fokusere på spillingen, mener Henning Hauger.

PS. Jon Knudsen var sjanseløs på Lillestrøms scoring, og viste ellers pertentlig keeperspill for Stabæk, uten å bli satt på de helt store prøvene.

PPS. Jon Inge Høiland skal i utgangspunktet være med det norske landslaget i kampene mot Island og Portugal, men måtte stå over søndagens Lillestrøm-kamp. "Jeg tråkket over for to dager siden, og har vondt. Tror jeg er klar til landskamp, men testes mandag", skriver Høiland i en sms til Nettavisen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken