RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han er Norges nye kaptein

Foto: John Macdougall (AFP / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Sjekk hvem som overtar etter Brede Hangeland.

LONDON (Nettavisen): Landslagssjef Per-Mathias Høgmo offentliggjorde tirsdag ettermiddag hvem som blir ny kaptein på det norske landslaget.

Skjelbred
Valget falt på Per Ciljan Skjelbred. Tom Høgli og Tarik Elyounoussi er også i kapteinsteamet og vil steppe inn de kampene Skjelbred ikke spiller.

Hertha Berlin-proffen mener det er et ærefult oppdrag.

- Det er en ære å bli spurt. Jeg er litt overrasket. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste på og utenfor banen og være et forbilde for de andre. Jeg vet selv fra da jeg var ung hvordan det var å ha en god kaptein som hjalp oss, sier han.

Høgmo forklarer vlaget slik.

- Han har vist gjennom hele karrieren at han kan takle motgang og stå i dette utviklingsløpet. Det er viktig. Det laget vi har nå, et morgendagens lag, trenger vi en de kan se opp til. Mange disse spillerne vil oppleve lignende motgang og Ciljan har vist kvaliteter som kan hjelpe dem, sier Høgmo.

Landslagssjefen sier den nye kapteinen vil få en sentral rolle.

- Kapteinsteamet er viktig i den forstand at de har en del rettigheter og plikter. De vil også bli brukt en del i diskusjoner. Det er ventet at de skal gå foran med et godt eksempel både på og utenfor banen, sier Høgmo.

- Ikke skuffet
Vegar Forren var av mange regnet som den heteste kandidaten til å få jobben. Han ledet Norge som kaptein i kampen mot De forente arabiske emirater.

- Som jeg har sagt før, har vi flere ledertyper i laget. Men med alle på plass nå, har vi gjort en slik prioritering. Vegar er også en ledertype, sier Høgmo.

Forren selv er ikke skuffet over valget.

- Nei, kan ikke være skuffet. Jeg hadde aldri ventet å bli utnevnt til kaptein, sier Molde-profilen.

Allerede mandag bekreftet Høgmo at han hadde tatt et valg. Da kunne Høgmo også avsløre at det kun var han selv som visste hvem det var.

- Vedkommende har ikke fått beskjed, sa han til pressen.

Tirsdag fikk imidlertid både spillere og journalister vite svaret.

Hangeland
Det er Brede Hangeland som har vært kaptein for det norske landslaget siden 2008. Han overtok jobben etter tidligere VIF-trener Martin Andresen.

Tidligere i sommer gjorde imidlertid Crystal Palace-spilleren det klart at han gir seg på landslaget og siden har det blitt spekulert i hvem som skulle overta.

Flere kandidater har blitt nevnt til rollen. Vegar Forren, Tom Høgli, Stefan Johansen, Tarik Elyounoussi og Tore Reginiussen har alle blitt foreslått.

Da Nettavisen snakket med Høgmo da troppen til landskampene mot England og Italia ble tatt ut, var han også klar på at Norge har ledertyper.

- Det er ledertyper i landslaget i dag. Det er mange potensielle ledertyper, som er ferd med å etablere seg på høyt nivå internasjonalt. De vil gjennom matching på høyt nivå over tid også bygge opp sin lederkompetanse, sa han.

Norge møter England onsdag kveld klokken 21.05.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere