*Nettavisen* Sport.

Han er Norges suverent dyreste spiller

MEST VERDIFULL: Håvard Nordtveit regnes som Norges mest verdifulle spiller. Han er verdsatt til 50 millioner kroner. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Verdien på de norske spillerne stuper.

Verdien på det norske fotballandslaget har stupt i takt med fallet på FIFA-rankingen. Håvard Nordtveit er lagets suverent mest verdifulle spiller.

Mandag møter Norge Bulgaria i EM-kvalifisering med haugesunderen i midtforsvaret. Per-Mathias Høgmos elleve utvalgte kommer opp i nær en kvart milliard i samlet verdi; 231 millioner:

Nordtveit har en prislapp på vel 50 millioner kroner. Bundesliga-proffen er fortsatt ung (24), har stor rutine og spiller i en av de tre-fire beste ligaene i verden.

Han følges nærmest av Alexander Tettey (Norwich) og Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin). Begge står på snaut 30.

Mohammed Abdellaoue er den nordmannen som har rast mest nedover. Hans målbrems og skadeopphold betyr at han bare er verdt 23 prosent av verdien fra 2012.

Nå kan han selges for ned mot 17 millioner kroner.

Tidenes dyreste norske fotballspiller er Tore André Flo. I 2000 ble han kjøpt av Rangers fra Chelsea. Det kostet skottene 131 millioner kroner.

Nettstedet transfermarkt.de er kjent for å ha bra kontroll på prisene. Slik verdsettes (i millioner kroner) den norske startoppstillingen mot Malta (3-0-seier):

Keeper: Ørjan H. Nyland 11,5.

Forsvar: Omar Elabdellaoui 12,3, Vegard Forren 15,6, Nordtveit 53,6, Martin Linnes 13,2.

Midtbane: Mats Møller Dæhli 12,3, Tettey 28,8, Stefan Johansen 20.6, Skjelbred 28,8.

Angrep: Tarik Elyounoussi 24,7, Joshua King 10,7.

Ekspertene er svært uenige om hva Martin Ødegaard er verdt. Han er under lovlig alder for salg. Verdien varierer fra 12,3 (transfermarkt.de) til 30 millioner. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.