Gå til sidens hovedinnhold

Han er ny AC Milan-manager

Clarence Seedorf tar over gamleklubben.

Milan-legenden Clarence Seedorf vender tilbake til serie A-klubben som trener. Det bekreftet 37-åringen tirsdag.

Den italienske storklubben sparket Massimiliano Allegri mandag. Milan har hatt en vond sesong og ligger på en skuffende 11.-plass i serien.

Seedorf spilte ti sesonger for klubben før han gikk til brasilianske Botafogo i 2012. Han gir seg nå som spiller og kommer til Milan helt uten trenererfaring fra før.

Nederlenderen holdt tirsdag ettermiddag en pressekonferanse i Rio de Janeiro, der han fortalte at han er Milans nye trener.

Allegri hadde ledet klubben siden 2010.

Clarence Seedorf spilte også for Ajax, Sampdoria, Real Madrid og Inter i løpet av en suksessrik karriere. Han ble den første spilleren som vant mesterligaen med tre ulike klubber. (©NTB)

Advares av Boban
Det er imidlertid ikke alle som har like stor tro på nederlenderen, som manager.

- Jeg håper for Milan og for Seedorfs del at han ikke blir den nye Milan-manageren, sier tidligere Milan-stjerne Zvonomit Boban, ifølge Goal.com.

Han får støtte av Fabio Capello, som har vært manager for Rossoneri ved tre ulike anledninger.

- Hans tid i Brasil har selvsagt gjort ham godt, men å ta over Milan-jobben er noe helt annet, sier Capello til den samme avisen.

Svak sesong

Milan har hatt en katastrofal sesong så langt, og ligger helt nede på ellevte plass på tabellen. Det toppet seg denne uken, da manager Massimiliano Allegri fikk sparken.

Allegri har ledet klubben siden 2010, og assistenttrener Mauro Tassotti har fått det midlertidige ansvaret for klubben. Han vil trolig få ansvaret for å lede søndagens kamp mot Verona.

Det er imidlertid ventet at den nye manageren, som har ti år bak seg som spiller for klubben, vil være til stede og se kampen fra tribunen.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar