Han er RBKs brennhete spissjuvel

Foto: Ned Alley/Scanpix

Sendte Rosenborg opp på sølvplass.

26.10.11 20:58

ROSENBORG -
FREDRIKSTAD 2-0:

Mushaga Bakenga debuterte for Rosenborg tilbake i 2009, men det er først denne sesongen at den unge spissen virkelig har fått sitt gjennombrudd i den hvite og svarte trøyen.

Måljegeren, som tidligere blant annet har blitt speidet av Chelsea, var på plass å satte inn sitt 8. seriemål for sesongen da trønderne tok imot Fredrikstad til utsatt kamp onsdag.

- Vi er lettet
19-åringen har vært påpasselig frampå nå i høst og scoret blant annet to ganger da Sarpsborg ble slått 6-0 i 22. serierunde i september. Han nette også i 7-0-seieren mot Odd.

I tillegg vartet Bakenga opp med hat trick mot da Rosenborgs U19-lag slo tyrkiske Fenerbahce i Next Gen-turneringen - turneringen er omtalt som juniorlagenes Champions League.

Bakengas involveringer i onsdagens kamp var også nok til å sikre Rosenborg tre viktige poeng. RBK-trener Jan Jönsson var imidlertid bare passe fornøyd etter kampen.

- Det ble tre poeng og det er vi litt lettet over alle sammen. Men i dag fremstår vi ikke som noe sølvlag og det vet vi, sier den svenske treneren til TV 2.

- Vi må finne tilbake til flyten vi hadde for noen uker siden, og kanskje var tre poeng og null baklengs i dag et steg på veien. Men vi må opp på et høyere nivå om det skal bli flere trepoengere.

Involvert i to mål
Bakenga var først sentral da Rosenborg gikk opp i ledelsen mot Fredrikstad på Lerkendal onsdag kveld. Han satte fart mot mål og ble felt. Dommeren valgte å peke på krittmerket.

Fra elleve meter var svenske Mikael Lustig sikker. Backen satte ballen ned mot venstre, mens Fredrikstad-keeper Jon Masalin satset på det motsatte hjørnet. Målet kom etter 15 minutter.

Og bare fire minutter senere var det duket for Bakenga igjen. Denne gangen fikk han selv æren av å sette ballen i nettet.

Spissen løp på det som i utgangspunktet virket som en håpløs ball og kriget til seg kula i duell med to FFK-spillere. Fra skrått holde kom han alene med keeper og chippet den elegant i mål.

Det var hjemmelaget som hadde god kontroll på kampen de første 45 minuttene og gjestene fra plankebyen hadde særs lite å by på. Forsvarsspillet var heller ikke bra ved baklengsmålene.

Opp på sølvplass
Rosenborg hadde også initiativet tidlig i andre omgang og etter 53 minutter var Markus Henriksen nær ved å øke ledelsen. Unggutten fikk imidlertid ikke stokket beina i avslutningen.

På stillingen 2-0 var det likevel fortsatt en nerve i kampen og FFK var heller ikke helt ufarlige. I det 70. minutt headet vertene i stolpen, etter et innlegg fra Hans Erik Ramberg.

Jakten på en redusering bar imidlertid ikke frukter og mot slutten kunne også Rosenborg fort ha økt ledelsen til 3-0. Innbytter Morten Moldskred fikk blant annet en stor sjanse.

Bakenga, som altså spilte en strålende første omgang, ble etter hvert mer usynlig i løpet av de siste 45 minuttene, men spissens bidrag før pause var nok til å sikre tre trønderpoeng.

Resultatet i hengekampen betyr at Rosenborg nå er oppe på sølvplass i Tippeligaen. Trønderne ligger åtte poeng bak topplaget Molde når tre serierunder gjenstår av sesongen.

Fredrikstad på sin side lever nå en smule utrygt. Laget ligger på 14.-plass, fire poeng foran Start på nedrykksplassen bak. Dermed blir det en svært spennende avslutning på sesongen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.