*Nettavisen* Sport.

Han gir Brann et ultimatum

USIKKER FREMTID: Ibrahima Dramé tror han forlater Brann før kommende sesong. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

– Jeg blir om jeg får spille, men hvis ikke drar jeg.

18.01.15 13:42

Spissimporten fra Senegal, Ibrahima Dramé, går langt i å signalisere at han kan være på vei bort fra Brann. På direkte spørsmål om han blir i klubben kommende sesong, svarer Dramé dette:

- Jeg tror ikke det. Jeg er her nå, men jeg tror ikke jeg får spille. Jeg vil ikke miste ett år til av karrieren, sier Dramé til BA.no.

Denne saken er levert av Bergensavisen.

Dramé ser altså på fjoråret som bortkastet. Kanskje ikke så rart. Han fikk ingen kamper fra start i eliteserien. Fem innhopp, som tilsammen ga 63 eliteserieminutter, var beholdningen.

- Jeg mistet et år i fjor, ved å bare spille for andrelaget. Jeg signerte ikke for Brann for å spille for andrelaget, sier en dønn ærlig Dramé.

- Vanskelig uten Badji
Senegaleseren understreker at det utelukkende handler om sportslige årsaker når han gir Brann et så klart signal.

- Jeg liker Brann - ja, jeg elsker Brann. Men jeg må spille på førstelaget for å bli. Hvis ikke drar jeg, slår 19-åringen fast.

Så enkel er nok saken uansett ikke. Dramé har kontrakt ut 2017-sesongen og er avhengig av at Brann også ser det best at han skifter beite.

- Jeg skal ha et møte med Ibrahima mandag og vil ikke si så mye før jeg har snakket med han først, sier sportssjef Rune Soltvedt til BA.

Selv om Dramé legger mest vekt på det sportslige, blir ikke tilværelsen i Bergen lettere av at landsmann, samboer og lagkamerat Stéphane Badji trolig blir solgt.

- Hvis han drar, blir det vanskelig for meg, medgir Dramé.

Han har samtidig stor forståelse for at Badji må flytte på seg.

- Jeg har stor tro på Badji og håper han drar. Han er landslagsspiller og kan ikke spille på nivå to, sier Dramé.

Lang prosess for Brann
Det var tidligere sportsadministrator Rolf-Magne Walstad som hentet Dramé til Brann. Han brukte svært mye tid og krefter på overgangen.

Walstad oppdaget tilfeldigvis Dramé via et google-søk på sitt favorittlag Manchester United. Deretter startet jobben med å hente ham fra Casa Sport i hjemlandet.

Walstad fryktet at juvelen skulle glippe og reiste til Senegal for å overbevise Dramé og familien. Siden spilleren var under 18 år, ble det flere hositeringsopphold i Bergen før en fireårskontrakt endelig var i boks da han ble 18 år, 23. september 2013. Det er ikke utenkelig at Hønefoss, der Walstad og Rune Skarsfjord nå regjerer, forsøker å hente Dramé dersom Brann er villig til å selge.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.