*Nettavisen* Sport.

«Han har aldri vist noe på landslaget»

Foto: (Reuters/Scanpix)

Samuel Eto´o klarte ikke å svare på kritikken fra legenden Roger Milla.

14.06.10 18:51

JAPAN-KAMERUN 1-0:

- Han har gjort en masse for Barcelona og Inter, men han har aldri vist noe for landslaget.

Det sa Kamerun-legenden Roger Milla nylig om landets største fotballstjerne akkurat nå, Samuel Eto´o. Kritikken gikk hardt inn på Eto´o, og han vurderte en stund å trekke seg fra mesterskapet. Til slutt bestemte han seg imidlertid for å spille i VM.

Men hadde Milla et poeng?

Anonym
I mandagens kamp mot Japan klarte nemlig ikke Inter-stjernen å prege kampen. Kun én eneste gang, på et dribleraid i 2. omgang, viste han frem sine store kvaliteter, og altfor ofte ble han liggende ute på høyrekanten uten å delta ordentlig i spillet.

Han var rett og slett ordinær. Som de fleste andre.

- Men hva har Milla gjort, svarte Eto´o sint for noen dager siden.

- Milla kom til kvartfinalen i VM, men det var med et veldig bra lag.

Så la han til at han selv har ledet Kamerun til to seirer i Afrika-mesterskapet, og også er tidenes toppscorer for Kamerun.

Uten at det hjalp noe som helst mandag.

I en jevn batalje mellom to lag som nesten ikke skapte sjanser, i alle fall ikke de første 85 minuttene, så ble det Japan som trakk det lengste strået. CSKA Moskvas Keisuke Honda avgjorde fra kort hold like før pause, etter godt forarbeid av Daisuke Matsui. Begge lag traff også stolpen én gang helt på tampen, og tverrliggeren rister muligens fortsatt etter knallskuddet fra Kameruns Stephane Mbia. Den spratt imidlertid ut igjen, og så mye mer er det egentlig ikke å si om kampen.

Det var jevnt hele veien.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Song på benken
Japan leverte en god defensiv kamp, og har dermed en brukbar sjanse til å avansere i mesterskapet. Nederland og Danmark er nemlig de to andre lagene i gruppa, og Japan står nå, som Nederland, med tre poeng etter sin åpningskamp.

Kamerun må egentlig overgå seg selv nå. De må slå Danmark – og trolig også ta poeng mot Nederland for å avansere. Skal det skje må Samuel Eto´o få en mer sentral rolle i laget, og kanskje fortjener også Arsenals Alexandre Song en plass på laget. Mandag ble han noe overraskende sittende på benken gjennom hele kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.