Han har løsningen for Mourinho

Foto: Roy Kvatningen (Mediehuset Nettavisen)

Lyskeskadde Freddy dos Santos med revolusjonerende dømming på VIF-feltet.

04.05.11 15:14

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga flyttet onsdagens trening til kamparenaen og kjørte en lang økt på 2,5 timer som forberedelse til lørdagens storkamp mot Brann.

Freddy dos Santos sliter med en lyskeskade og nøyde seg med rollen som dommer i de tre spillsekvensene.

Det viste seg at den anvendelige veteranen kanskje sitter på løsningen for dommere som vil unngå anklager om partiskhet fra sutrete managere som José Mourinho.

- Jeg innførte noe nytt i dag, ja, gliser dos Santos når han prater med Nettavisen etterpå.

Brukte motsatt linjemann
Det blå laget scoret mål, men linjemann Arild Rønsen vinket for offside og dos Santos valgte derfor først å annullere målet. Etter protester fra det røde laget, omgjorde han beslutningen.

Vi lar dos Santos forklare:

- Jeg endret mening på et mål som først ble annullert for offside. Man kan kalle det å sondere videobilder, men egentlig snakket jeg bare med den andre linjemannen, som var mindre inhabil enn han som dømte offsiden (Arild Rønsen), så fikk vi dømt mål.

- Så du stolte mer på linjemannen på feil banehalvdel?

- Han var mer troverdig.

Stadig friskere
Det er vel tvilsomt om denne praksisen vil spre seg langt utover treningsfeltet til Vålerenga. Det er langt større sjanse for at Freddy dos Santos er tilbake i rollen som spiller når Brann står på Ullevaal Stadions gressmatte lørdag ettermiddag.

- Jeg er helt overbevist om at jeg skal være frisk til lørdagens kamp, så må jeg bare prøve å spille meg inn på laget igjen. Jeg var med på den første økta i dag, og håper å være med mer i morgen, sier dos Santos, som ikke har trent ordentlig siden Rosenborg-kampen.

Ifølge medisinsk koordinator Eirik Bjærke i er det bare Amin Nouri (strekk) og Morten Berre (bekkenbetennelse) i Vålerenga som ikke er medisinsk klarterte til kamp.

Mohammed Fellah fikk en smell i hånden og Fegor Ogude en smell i leggen under onsdagens trening, men ingen av smellene var alvorlige. Det ser dermed stadig bedre ut på skadefronten til Vålerenga.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.