RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han har Norges tøffeste jobb

UTFORDRENDE: Kåre Ingebrigtsen har Norges mest utfordrende trenerjobb, ifølge flere av kollegaene.
UTFORDRENDE: Kåre Ingebrigtsen har Norges mest utfordrende trenerjobb, ifølge flere av kollegaene. (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det mener flere av kollegaene.

Nettavisen har den siste tiden intervjuet alle trenerne i Tippeligaen om aktuelle temaer. Så langt har vi presentert trenernes syn på hvor mange lag det bør være i Tippeligaen og hvorvidt den såkalte VM-sprayen bør innføres i Norge.

Et annet spørsmål alle de 16 trenerne har måttet ta stilling til, er hvilken klubb de anser som den mest utfordrende å trene i Norge. Mange faktorer spiller selvsagt inn i en slik vurdering, men flere av trenerne var likevel enige.

Man kan vel si at det i seg selv er ganske utfordrende å trene en tippeligaklubb, men noen steder er det selvsagt mer press enn andre.

- Uten tvil
Rosenborg, som lenge dominerte i Norge, har for eksempel hatt ti forskjellige hovedtrenere siden 2003. Åge Hareide, Ola By Rise, Per Joar Hansen (to ganger), Per-Mathias Høgmo, Knut Tørum, Trond Henriksen, Erik Hamrén, Nils Arne Eggen, Jan Jönsson og Kåre Ingebrigtsen har alle hatt RBK-jobben.

Derfor er det heller ikke så rart at et flertall av trenerne er enig om at trønderklubben er den tøffeste trenerutfordringen i norsk fotball.

Så sent som i sommer fikk Per Joar Hansen sparken i klubben og ble erstattet av tidligere RBK-helt og Premier League-proff Kåre Ingebrigtsen i jobben.

- RBK er uten tvil den største utfordringen, sier én trener til Nettavisen.

De 16 trenerne har fått være anonyme i spørreundersøkelsen. Hele fem av de 16 er enig om at RBK er en større utfordring, enn de andre jobbene.

En annen av trenerne utdyper hvorfor han mener nettopp dette.

- Den største trenerutfordringen i Tippeligaen? Det varierer fra år til år. Det var et vanskelig spørsmål å svare på, det må jeg si. Det har med utgangspunktet til klubben å gjøre, og hva man kan få til. Det er lett å svare at Bergen er krevende, at Oslo og Vålerenga er krevende, men forventninger er positivt. Den mest utfordrende trenerjobben i Norge er å trene Rosenborg.

Rosenborg vant 13 strake ligagull i perioden 1992 til 2004 og slikt skaper selvsagt forventninger blant både supporter og ledelse. Side storhetsperioden har imidlertid klubben slitt med å opprettholde dominansen og har kun vunnet ligaen tre ganger siden 2004. Sist trønderne gikk til topps var tilbake i 2010.

Heller ikke i 2014 ser det ut til å bli gullfest i Trondheim.

Diplomatisk
Andre klubber som er nevnt som den største utfordringen er Vålerenga, Brann, Sandnes Ulf, og Molde. To av trenerne har svart «jeg vet ikke».

Den av trenerne som svarte Molde, laget som nå topper ligaen suverent, baserte sitt svar på at alt annet enn gull med de ressursene og spillerne klubben har til rådighet ville vært en fiasko og at man slik sett har mye å tape.

Tre av de 16 hovedtrenerne har også svart svært diplomatisk og brukt den gode gamle «alle klubber i Tippeligaen er like utfordrende»-frasen..

- Alle er utfordringer, og om det er noe som er større eller mindre, det vet jeg ikke. Det er tøft å være trener i Tippeligaen, sier en av trenerne om dette.

Slik stemte de 16 trenerne:
Rosenborg: fem stemmer
Vålerenga: to stemmer
Brann: to stemmer
Sandnes Ulf: én stemme
Molde: én stemme
Vet ikke: to stemmer
Ikke tatt stilling: tre stemmer.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere