Gå til sidens hovedinnhold

Han har scoret to mål på 30 sekunder

Bayern Münchens supertalent er i målform om dagen.

BAYERN MÜNCHEN - JUVENTUS 2-0:

23 sekunder brukte den unge venstrebacken David Alaba på å sende Bayern München i føringen i kvartfinalen mot Juventus i Champions League tirsdag.

Det er den nest raskeste scoringen i turneringens historie. Også den raskeste er det Bayern München som har stått for, og det skjedde i 2007.

I møtet mellom den tyske storklubben og Real Madrid dette året brukte den kjappe nederlenderen Roy Maakay kun ti sekunder på å lure ballen i nettet.

Ifølge Opta har det nå totalt blitt scoret 25 ganger i åpningsminuttet av en Champions League-kamp.

To på 30 sekunder
Litt morsomt er det at Alaba også i sin siste kamp før tirsdagens oppgjør, landskampen mellom Østerrike og Irland, scoret med kampens siste spark på ballen.

Slik sett hadde unggutten scoret to mål i løpet av 30 sekunder med fotball da han jublet for scoringen mot Juventus.

Da Alaba sendte ballen forbi Juventus-keeper Gianluigi Buffon hadde det gått hele 491 minutter siden burvokteren sist hadde sluppet inn i den gjeveste europacupen.

Thomas Müller sørget for at det til slutt ble to baklengs på Buffon og 2-0-seier til hjemmelaget. Det var kaptein Philippe Lahm storfornøyd med.

Se høydepunktene fra kampen her:

HTML EMBED

- Det var en god kamp av oss, men vi er ikke klare enda. I dag slapp vi nesten ikke til Juventus, mens vi skapte mye selv, sier veteranen ifølge UEFA.

- Vi kunne vunnet med enda flere mål, men vi må uansett levere en god prestasjon neste uke for å gå videre, sier forsvarsspilleren.

Juventus-forsvarer Giorgio Chiellini innrømmer at det italienske laget slet med å holde følge tirsdag.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp, og vi hadde store problemer med tempoet til Bayern. Vi klarte ikke å få tak i ballen og spille vårt eget spiller, sier Juventus-bautaen.

En drømmestart
Det var Bastian Schweinsteiger som hadde assist på scoringen til Alaba og den sørget for at tyskerne fikk en drømmestart mot Juventus på Allianz Arena.

Schweinsteiger trillet ballen til kollegaen på rundt 25 meters hold og mannen fra Østerrike klinket til. Ballen fikk en litt merkelig bane og Buffon ble satt ut av spill. 1-0 etter 23 sekunder.

Bayern München måtte senere i første omgang se viktige Toni Kroos gå av banen med skade. Unggutten hadde fotfulgt Andrea Pirlo fram til da, men ble erstattet av Arjen Robben.

Og nederlenderen skulle ikke bruke lange tiden på å bemerke seg. I det 19. minutt fikk kantspilleren en stor mulighet da Andrea Bazargli klarerte ballen i beina hans.

Robben klemte til fra rundt sju meters hold, men avslutningen gikk rett på Gianluigi Buffon som kunne avverge.

I det 33. minutt var samme mann på ferde igjen. Thomas Müller sto for et nydelig forarbeid, før Robben fikk ballen på rundt seks meters hold. Han satte den utenfor. En fæl miss.

Mot slutten av første omgang ropte også superspiss Mario Mandzukic på straffe, men den engelske dommeren Mark Clattenburg var ikke enig i den vurderingen.

Juventus skapte ikke all verden i løpet av de første 45 minuttene og lå lavt i banen, noe Alessandro Matri så ut til å være misfornøyd med. Det kunne fort stått mer enn 1-0 til pause.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Spikeren i kista
Gjestene slet også med å komme seg inn i kampen etter pause og i det 63. minutt skulle vondt bli verre for Antonio Contes menn.

Luiz Gustavo skjøt fra rundt 22 meter og Buffon måtte gi retur. Mandzukic plukket opp returen og sendte den videre til Thomas Müller, som kunne sette ballen i det tomme buret.

Det kunne imidlertid se ut som Mandzukic sto i offside da han fikk fatt i kula, men det brydde ikke dommerteamet seg nevneverdig om og det sto 2-0 i München.

«Den gamle dame» svarte med å kaste innpå både Sebastian Giovinco og Mirko Vucinic i jakten på et viktig bortemål.

Med 20 minutter igjen av kampen kom gjestene til en stor sjanse ved Arturo Vidal. Midtbanemannen fikk to sjanser, men Manuel Neuer var våken når han først fikk noe å gjøre.

Flere mål ble det aldri på Allianz Arena, og dermed har det tyske laget en stor fordel før denne kvartfinale skal avgjøres i Torino 10. april.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar