RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han jaktes av toppklubbene

Foto: Getty Images/All over Press
Sist oppdatert:
- Det er ganske utrolig, det han har fått til, sier manageren.

Matej Vydra fra Tsjekkia ble søndag kveld kåret til årets spiller i Championship på Football League Awards i London.

Den 20-år gamle Watford spissen har imponert stort i årets sesong, og har så langt scoret hele 20 ganger på 33 kamper for klubben, som for øyeblikket ligger på tredjeplass i ligaen.

Watford-manager Gianfranco Zola var søndag på plass i London og tok imot prisen på spillerens vegne.

- Jeg visste at han hadde potensial, men det han har fått til denne sesongen er ganske utrolig, sier Zola ifølge Daily Mail.

- Vil hente ham tilbake
Men det spørs hvor lenge Zola får glede av den unge tsjekkerens tjenester. Skulle Watford rykke opp til Premier League, er det ikke sikkert 20-åringen blir med på reisen. Vydra eies nemlig av italienske Udinese, og klubbens manager har allerede gitt beskjed om at han ønsker å hente tilbake spilleren.

- Jeg ville ikke at han skulle forlate klubben, siden jeg liker ham og ville at han skulle spille for Udinese. Klubben bestemte seg for å sende ham på lån, og det er greit nok, siden han bare er 20 år gammel, sa Udinese-manager Francesco Guidolin til Express i februar.

Zola har derimot ikke gitt opp håpet.

- Jeg tror han har lyst til å bli i Watford. Han liker det han driver med her, og det er bra for utviklingen hans, sier Zola.

Kom til Italia som 17-åring
Udinese hentet Vydra allerede som 17-åring fra tsjekkiske Banik Ostrava i 2010. Året etter lånte italienerne det unge spisstalentet ut til belgiske Club Brugge, men skader gjorde at tsjekkeren kun fikk én kamp i Belgia.

Men Vydra trengte ikke lang tid på å vise hva han var god for.

Denne sesongen har han virkelig fått vist hva han er god for. Den unge spissen er én av grunnene til at Watford nå kjemper om en plass i Premier League neste sesong, etter å ha scoret hele 20 ganger så langt i Championship.

- Ønsket av engelske toppklubber
Det har fått flere Premier League-klubber til å åpne øynene, skal vi tro Vydras agent Pndrej Chovanec.

- For øyeblikket er det fem Premier League-klubber som er interessert, fortalte Chovanec engelske Express i februar.

Arsenal, Liverpool og Tottenham skal være tre av klubbene som har vist interesse for 20-åringen.

Her kan du se Vydras scoringer for Watford.

Mens Vydra ble kåret til årets spiller, var det Blackpools Tom Ince som stakk av med prisen som årets unge spiller i ligaen.

Matt Ritchie vant prisen som årets spiller i League One, mens Port Vale-spiss Tom Pope stakk av med samme pris for League Two.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere