Han kan avgjøre La Liga

Foto: Matthias Kern / Bongarts / Getty Images

Atletico Madrid med kanonsignering på overgangsvinduets siste dag.

01.02.14 01:27

Overgangsvinduet i januar ble brukt flittig av klubber i hele Fotball-Europa, men blant de aller mest aktive var Valencia.

La Liga-klubben har kvittet seg med Dorian Pabon, Andres Guardado, Helder Postiga, Sergio Canales og Ever Banega, mens spillere som Seydou Keita, Eduardo Vargas, Vinícius Araújo og Philippe Senderos har kommet inn.

Diego
I Madrid fikk Atletico grunn til å juble, da det ble klart at brasilianske Diego tar turen tilbake til rød og hvit-stripene fra Wolfsburg. Tidligere i januar hentet de Jose Sosa fra Matalist Kharkiv.

Diego var en del av Atletico-laget som vant Europaligaen i 2011-12-sesongen, og skal nå hjelpe hovedstadslaget i tittelkampen mot byrival Real og Barcelona.

- Han kan bidra med det samme som da han var der forrige gang. Da var han den mest kreative spilleren de hadde. Han var blant annet den beste spilleren da de vant Europa League i 2012, forteller C Mores La Liga-ekspert Petter Veland til Nettavisen.

- Han er en spiller som er håndplukket av manager Diego Simeone. De styrker den posisjonen der de har hatt mest forbedringspotensiale. det var den posisjonen de trengte å forsterke nå i januar.

Kan vinne La Liga
- Tror du signeringen kan bidra til at de vinner La Liga?

- Ja, svarer Veland kontant.

- Atletico har hatt to holdepunkter mot seg. Det er det utrolig tøffe kampprogrammet de hadde i jaunar, og det kom de seg gjennom med begge beina plantet på jorden.

Det andre holdepunktet er ifølge Veland bredden i stallen. Den mener han i løpet av januar har blitt såpass mye bedre at de nå står bedre rustet resten av sesongen. Simeone har vegret seg mot å sette inn spillere mot slutten av kampene fordi han har vært litt usikker på kvaliteten på de han har satt inn og har hatt muligheten til å sette inn. Det forandrer seg nå med Jose Sosa og Diego.

- Det er en stressfaktor som nå forsvinner når overgangsvinduet er stengt. Selv om det aldri har vært fare for at Diego Costa ville forsvinne, så slipper de nå alle spekulasjonene rundt ham, forklarer Veland.

- Etter at overgangsvinduet nå er stengt, hvilken klubb tror du står som vinner av La Liga ved sesongslutt?

- Jeg svarte Real Madrid før sesongen, og jeg kan ikke «backe» ut fra det nå, avslutter Veland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: La Liga

Mest lest på Sport

Annonsebilag