*Nettavisen* Sport.

Han kan bli Norges svar på Modric

Foto: Erlend Aas / SCANPIX

Egil Olsen gleder seg spesielt til å teste to spillere i Thailand.

14.01.12 14:23

BANGKOK/OSLO (Nettavisen): Etter en EM-kvalifisering hvor Norge lenge kjempet om sluttspillplass, men til slutt mislyktes, konstaterte landslagssjef Egil «Drillo» Olsen at Norge trenger en mer kreativ og målfarlig midtbane.

Tallene viser at han har rett.

Christian Grindheim har 48 landskamper, men bare to mål. Bjørn Helge Riise har 31 landskamper, men bare ett mål. Henning Hauger har 23 landskamper, men ingen mål. Simen Brenne har tolv landskamper, men bare ett mål. Alexander Tettey har tolv landskamper og Ruben Yttergård Jensen ti, men ingen av dem har scoret ennå.

- Kreativ til tusen
Overfor Nettavisen bekrefter Drillo at han er på utkikk etter en spillertype som Luka Modric.

- Ja, en kreativ type som har blikket og som har den kvaliteten at han kan dra av en motspiller en mot en. De vokser ikke på trær, men her er det en del spennende, unge spillere. Vi har en Magnus Eikrem som er kreativ til tusen som fort kan bli en sånn spiller. Det skal bli spennende å se her.

Drillo er klar over at midtbanespillerne må produsere flere mål dersom Norge skal lykkes i neste kvalifisering, som starter til høsten.

- Vi har savnet det, for all del. Det spiller for så vidt ingen rolle hvem som scorer, bare det blir scoret mål nok, men når har jo heller ikke spissene pøst inn mål. Vi leter etter både målfarlige og sterke, offensive spillere i midtbaneleddet.

Tror på Henriksen
En annen spiller som vil få en god sjanse til å vise seg frem under oppholdet i Thailand, er Rosenborgs Markus Henriksen.

- Markus er en spennende ung spiller som også scorer mål på klubblaget sitt. Han er en type som kan vokse seg inn på landslaget her. Han har spilt noen landskamper før, men er bare 19 år.

- Du vil vie dette ekstra oppmerksomhet her i Thailand?

- Ja, men det fins andre ting vi leter etter, også. Både sideback og spisser. Vi har noen spisser her som er spennende.

Slik er Norges program i Thailand:
Danmark - Norge, søndag 15. januar klokken 10.10.
Thailand - Norge, onsdag 18.januar klokken 13.00.
Sør-Koreas OL-landslag - Norge, lørdag 21. januar 10.30.

Alle kampene spilles på Ratchamangala National Stadium i Bangkok og sendes direkte på TV 2.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.