Han kan bli ny Tromsø-trener

Foto: Egil Sande (Nettavisen)

Tromsø-ledelsen leter ikke bare lokalt etter en erstatter for Per-Mathias Høgmo.

19.09.12 09:21

Leder i sportslig utvalg i TIL, Gunnar Wilhelmsen, har understreket at TIL ikke bare leter lokalt når de skal finne en ny trener for Per-Mathias Høgmo.

Nasjonalt skal Hønefoss-duoen Leif Gunnar Smerud og Pål Arne Johansen være aktuelle.

Det skriver Nordlys.

Smerud ble i fjor kåret til årets unge trener av Norsk Fotballtrenerforening, etter å ha ledet HBK opp til eliteserien igjen på første forsøk.

Han har tidligere spilt for blant andre Lillestrøm, Viking og Lyn. I sistnevnte klubb spilte også assistent Johansen.

Som trener har han blant annet vært assistent på damelandslaget, og trent Vikings junior elitelag. Smerud er utdannet psykolog, og har UEFAs A-lisenskurs.

Han sier til Ringerikes Blad at han verken kan bekrefte eller avkrefte at han har snakket med TIL.

Høgmo ansatte Smerud
Hvis Per-Mathias Høgmo er spurt om mulige kandidater til etterfølgere, er det svært sannsynlig at han har spilt inn Hønefoss-trenerne.

Som toppfotballsjef ansatte han Smerud i en trenerrolle rundt damelandslaget, og han anbefalte Helge Haugen og Kevin Larsen å gå «under vingene» til Smerud og Johansen.

- Jeg har utrolig tette relasjoner til trenerteamet der. De er velutdannede og ekstremt sultne i teamet der nede, sa Høgmo til Nordlys før Hønefoss kom til Alfheim i vår.

- Per har vært en mentor for oss. Vi har hatt god nytte av å sparre med hverandre. Nå deler vi ikke bare erfaringer, men også poeng, smilte Smerud etter den samme kampen som endte 0-0.

Smerud og Johansen er slett ikke ulike Høgmo i sin tilnærming til trenervirket. De vektlegger den mentale biten, er opptatte av å hente marginer der man kan og ønsker så mye internasjonal erfaring som mulig.

Under kontrakt
Et mulig hinder for TIL kan være at trenerduoen har ett år igjen av kontrakten med Hønefoss.

Klubbens investorer skal ønske at de fortsetter arbeidet de har satt i gang der, og det kan dermed bli kostbart å løse dem ut av kontraktene.

At TIL har HBK-duoen høyt på lista kan også ha utløst både at Agnar Christensen fikk reise til Sarpsborg 08 for å møte dem, og at Truls Jenssen gikk offensivt ut og lanserte seg selv og vektla kontinuitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.