RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han kan bli Odds gullgutt

GULLGUTT? Herolind Shala (i midten) ønsker å skyte Odd til to gull før han forlater klubben. Her feirer han scoringen sin mot Stabæk søndag.
GULLGUTT? Herolind Shala (i midten) ønsker å skyte Odd til to gull før han forlater klubben. Her feirer han scoringen sin mot Stabæk søndag. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Odd fortsatte storspillet mot Stabæk.

STABÆK - ODD 1-3:

Odd har vært det store formlaget i Tippeligaen etter sommerpausen.

Telemarkslaget har sust oppover på tabellen, og har lagt press på serieleder Molde, med seks poeng opp til moldenserne før søndagens serierunde.

Med seier ville de for alvor legge press på serielederne, men først måtte de overvinne et annet lag som har vist gode tendenser den siste tiden, Stabæk.

Og etter en treg start på kampen, viste Odd for alvor at de var det beste laget på Nadderud, anført av en meget god Herolind Shala.

Odd-spissen har for alvor funnet scoringsformen, og han har den siste tiden gjort det klart at han kommer til å forlate klubben når kontrakten med Odd går ut etter sesongen.

Men før han finner seg ny arbeidsgiver, ønsker spissen å skyte Odd til to gull, og det er noe de fortsatt har gode muligheter til.

Semifinaleplassen i cupen ble sikret i midtuken, og med seier søndag ville de klatre opp i ryggen på serieleder Molde, selv om de har spilt en kamp mer enn moldenserne.

Gjestene hadde få problemer med å slå Stabæk søndag, og da dommeren blåste av kampen sto det 3-1 til Odd, klubbens sjette strake borteseier, og den tolvte kampen på rad uten tap.

Strålende fornøyd
Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var stolt over spillet hans elever viste mot Stabæk.

- Jeg mener dette er den sterkeste seieren vår i hele år. Vi har hatt knalltøffe kamper mot godset og brann, og at vi vinner mot et Stabæk-lag som har vært gode den siste tiden er veldig sterkt, sier han til C More etter kampen.

Odd-kaptein Steffen Hagen var fornøyd med at laget klarte å sikre tre nye poeng søndag.

- Vi kom dårlig i gang i førsteomganen. Men så spiller vi fantastisk den siste halvtimen i første omgang. Vi fikk en mann mindre, men vi lukket igjen og dette var veldig deilig. Det er mange av oss som er slitne nå, sier Odd-kapteinen.

Stabæk-trener Bob Bradley mener hans elever var langt fra gode nok søndag.

- I andreomgangen var vi ikke gode nok. Vi flyttet ikke ballen raskt nok og klarte ikke skape de helt store sjansene. Odd er et godt lag. De svarte raskt i førsteomgangen, og som jeg sa, vi var ikke skarpe nok i dag. De vant flere dueller, og vi ble presset bakover i banen. Mot et godt lag kan vi ikke gjøre det, sier Bradley i et intervju med C More.

Stabæks kaptein, Morten Skjønsberg, er enig med sin trener, og er skuffet over at de ikke klarte å utnytte å spille med én mann mer de siste 40 minuttene.

- Det hjalp ikke (med en mann mer). Vi fikk mer rom å spille på, men vi fikk ikke målet vi trengte for å skape spenning. Vi hadde håpet å holde oppe trykket fra de forrige kampene. Vi fikk ikke til det i andreomgangen, og når vi ikke scoret i den anre blir det vanskelig, sier Stabæks kaptein, Morten Skjønsberg, i et intervju med C More etter kampen.

Hoseth-briljanse
Magne Hoseth ble hentet til Nadderud og Stabæk i sommer, og veteranen har for alvor funnet seg til rette i den blåstripete drakta.

Før søndagens kamp hadde Stabæk vunnet begge kampene hvor Hoseth har spilt, og midtbanespilleren har vært sentral i begge kampene.

Mot Odd fortsatte Hoseth storspillet, og etter 28 minutter fant Hoseth Stabæk-spiss Franck Boli med en utsøkt pasning.

Alene med keeper var spissen sikkert, og sendte vertene opp i ledelsen.

Snudde kampen
Men det tok ikke lang tid før gjestene svarte.

Herolind Shala ble på vakkert vis spilt fri av Ole Jørgen Halvorsen inne i feltet, og spissen hadde få problemer med å sette inn sitt åttende mål for sesongen.

To minutter før pause viste Halvorsen at han kan mer enn å servere målgivende pasninger.

GOD: Magne Hoseth var nok en gang god for Stabæk, men han klate ikke å hindre laget i å tape mot et bedre Odd-lag.


Ballen havnet etter hvert hos Halvorsen på spissen av sekstenmeteren. Midtbanespilleren banket til på direkten og ballen suste inn i nettmaskene bak en sjanseløs Saybouba Mande i Stabæk-målet.

Det så lenge ut til at førsteomgangen ville ende med 1-2 til gjestene, men slik gikk det ikke.

Stabæk-forsvaret raknet fullstendig på tampen av andreomgangen, og Steffen Hagen stusset ballen inn bak Stabæk-keeperen, etter en flott corner fra Odds nykommer, Ardian Gashi.

Gullsjanser
Stabæk måtte frem og opp i banen i andreomgangen, og de fikk en gyllen mulighet til å komme inn i kampen da Fredrik Nordkvelle ble sendt i dusjen med sitt andre gule kort etter 49 minutter. Men de klarte aldri å true Odds ledelse, og dermed ble det Hoseths første tap i Stabæk-trøya.

Odd rykket dermed fra Strømsgodset på tabellen, og har nå en luke på fire poeng ned til drammenserne, og tre poeng opp til serieleder Molde.

Med ti serierunder igjen av årets Tippeliga, har Odd gode muligheter til å true Molde i kampen om seriegullet.

Det ville i tilfelle vært en stor bragd om laget fra Telemark kunne klart å vinne gullet, med tanke på de enorme økonomiske forskjellene mellom klubbene.

Stabæk er nummer ni i Tippeligaen etter søndagens kamp, med tre poeng ned til nedrykksplass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere