Han kan felle Englands EM-drøm

Foto: (Scanpix)

Her er mannen som fortsatt kan sette en stopper for Beckham & co.

19.11.07 17:50

England svevde høyt etter Russlands ettmålstap for Israel i Tel Aviv. Rødtrøyenes sjansesløseri sprøytet nytt liv inn i «Three Lions» håp om å nå sluttspillet i Sveits og Østerrike neste sommer.

Det som før kampstart nærmest var som en utopi å regne, er sikkert som banken med minst ett poeng hjemme mot gruppevinner Kroatia. Da hjelper det ikke om Russland slår lilleputt Andorra aldri så mye.

Mesterskapsveteran Guus Hiddink kommer blir ikke å finne til EM.

Rekordsterk sistekanse
«Kun» en 90 minutter lang fotballthriller på Wembley gjenstår før David Beckham & co. kan bestille hotellrom. Men hjemmekampen kan fort bli et mareritt for Steve McClarens gutter.

I samme kamp sikter nemlig bortekeeper Stipe Pletikosa (28) - beleielig nok proff i den russiske storklubben Spartak Moskva - på å tangere tyrkiske Rüstü Recbers rekord i antall EM-kvalifiseringskamper uten baklengs.

Recber har stått hele 15 90-minuttere uten å slippe inn mål, men er ikke lenger førstevalg hos Norges kvalikmotsandere. Det er derimot Pletikosa, som garantert blir nedringt av ivrige, russiske lagkamerater før skjebnekampen på onsdag.

Arsenal-spiss i sentrum
Holder han nullen, tangerer han ikke bare Recbers rekord. Samtidig er ett eneste bortemål nok til at engelskmennene kan gå glipp av mesterskapet på målstreken.

Kroatia er nemlig gruppens mestcorende lag med 25 fulltreffere på sine elleve kamper. Arsenal-spiss Eduardo da Silva har slitt med lite spilletid i Premier League, men står med knallsterke ti mål for landslaget.

Den kombinasjonen kan vise seg å bli dødelig i Englands egen storstue.

PS: Fra før har keeper Pletikosa holdt nullen i sju kamper i 2004, samt sju kamper i 2008. Den 15. kan komme onsdag.

Sjekk stillingen og de resterende kampene i gruppe E her

Foto: (Scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag