*Nettavisen* Sport.

Han kan Jô score

Foto: AP/Scanpix

Brassen fikk en drømmedebut for Everton.

07.02.09 22:34

EVERTON - BOLTON 3-0:

Brasilianske Jô kostet rundt 180 millioner kroner da han ankom den lyseblå delen av Manchester fra CSKA Moskva i sommer.

Den heftige prislappen til tross, spissen ble aldri noen suksess hos City, og etter en halv sesong under Mark Hughes' ledelse forsvant han på lån til spissløse Everton.

Lørdag debuterte han med brask og bram for sin nye klubb, og var sentral da blåtrøyene feide Bolton av banen med solide 3-0 hjemme på Goodison Park.

To ganger fant han nettmaskene, i en kamp der Everton imponerte stort, og David Moyes gutter burde faktisk ha vunnet med større sifre enn det de til slutt gjorde.

Etter å ha overkjørt gjestene i 40 minutter, var det duket for den forløsende scoringen. Jô ble felt inne i feltet av Andrew O’Brien, og Mikel Arteta var sikker fra krittmerket.

Få minutter ut i andre omgang skulle Jô selv kjenne nettsus. Spissen tok ballen flott ned i duell med Gary Cahill, vendte opp, og dundret ballen i mål fra rundt 12 meter.

Og på overtid var drømmedebuten et faktum. Mark Davies handset inne i 16-meteren, og dommeren dømte nok et straffespark. Brasilianeren fikk æren av å skyte straffen.

Jussi Jäskelainen gikk riktig vei, men skuddet ned i høyre hjørne var knallhardt, og den finske keeperen nådde aldri fram. Kampen var definitivt avgjort.

Resultatet betyr at Everton nå er nummer seks i Premier League med 40 poeng etter 25 kamper. Bolton ligger på en 14.-plass, med sine 27 poeng.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag