Han kan sette en utrolig rekord

Foto: Getty Images / All over Press

Midtstopperen storspilte igjen da Roma tok sin tiende strake seier.

AS ROMA - CHIEVO VERONA 1-0:

Roma-fansen rev seg i håret da klubbens stortalenter Erik Lamela og Marquinhos forsvant ut portene på Trigoria denne sommeren.

Sistnevnte forsvant til Paris Saint-Germain og til tross for at Roma slapp inn hele 56 mål forrige sesong, viste brasilianeren at han var en mann man kunne stole på.

Erstatteren ble hentet inn fra Udinese og heter Mehdi Benatia. Ikke alle var overbevist om at han var rett mann til tross for en solid fjorårssesong i Serie A.

Det var i alle fall få som hadde håpet at 26-åringen skulle bli en så stor suksess som han har blitt. Etter at Roma slo Chievo 1-0 etter scoring av Marco Borriello torsdag, står hovedstadslaget med ti seire av ti mulige og kun ett baklengsmål. En stor del av æren skal tilskrives nettopp Benatia.

- Vanvittig god
Josimars Italia-skribent og Roma-ekspert Thomas Høy er mektig imponert over det midtstopperen har vist så langt.

Foto: Getty Images / All Over Press

- Han har vært vanvittig bra hittil. Kanskje Romas beste. Han bryter høyt, er sterk i duellene og leder forsvaret godt. Enkelte var usikker på om han ville fungere i et firemannsforsvar, men han ser i grunn bedre ut nå enn noensinne, sier Høy til Nettavisen.

Mens Roma nå er det eneste laget som har åpnet en Serie A-sesong med ti strake seirer, tangerte Benatia en annen Serie A-rekord torsdag. Etter en fenomenal avslutning på fjorårssesongen med Udinese, står han nå med 17 strake ligaseire i Italia.

Det har bare Dejan Stankovic klart tidligere. Skal man være snill med serberen, skal det sies at han faktisk har 20 strake, men det kom ikke i 20 serierunder på rad. Han var nemlig ute med skade et par kamper i 2006, men fortsatte der han slapp da han var tilbake.

Borriello avgjorde
Selv om Roma nå står med ti ligaseire på rad, var det lite som tydet på at det var topplaget mot tabelljumboen som møttes på Stadio Olimpico torsdag kveld.

Etter en ganske så sjansefattig førsteomgang dukket imidlertid Marco Boriello opp og avgjorde kampen til Romas fordel med en flott stupheading.

Foto: Getty Images / All Over Press

Romas nye trener Rudi Garcia har gjort seg til en svært populær mann i den evige stad etter Romas eventyrlige start på sesongen. Torsdag gjorde han et nytt matchavgjørende grep, da han satte inn Alessandro Florenzi, som assisterte Boriello på seiersmålet.

Chievo hadde ikke mye å by på offensivt, men ellers så solide Morgan De Sanctis bidro til litt spenning da han glapp et relativt ufarlig skudd. Alberto Paloschi ble måket i bakken av Benatia da han skulle sette returen i mål. Alle ventet på at dommeren skulle peke på straffemerket, men Paloschi ble heldigvis for Roma korrekt avvinket for offside.

Dermed troner Roma alene på toppen av Serie A etter ti strake seiere. Napoli og Juventus følger fem poeng bak.

P.S. Benfica innehar rekorden for flest seiere på rad i hjemlig liga. Det portugisiske storlaget vant 29 strake kamper mellom 1971 og 1973.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.