Han kan sikre Arsenal 35 millioner

KLAUSUL: Thomas Vermalene kan sikre Arsenal penger i sommer.

KLAUSUL: Thomas Vermalene kan sikre Arsenal penger i sommer. Foto: Josep Lago (AFP / NTB scanpix)

Arsenal heier nok på Barcelona i Champions League.

15.05.15 09:35

I fjor sommer gikk stopperen Thomas Vermaelen fra Arsenal til Barcelona for rundt 15 millioner pund. Så langt har belgieren spilt null kamper for den spanske storklubben og dermed bidratt minimalt i Spania.

Da Arsenal solgte den skadeplagede spilleren sikret de seg imidlertid en klausul i avtalen som gjør at londonklubben vil håve inn ytterligere penger hvis Barcelona går til topps i Champions League. Nå er katalanerne i finalen - mot Juventus - og dermed kan Arsenal smile.

Skulle Barcelona vinne finalen mot italienerne vil det nemlig ifølge The Times komme rundt tre millioner pund inn på Arsenals konto.

Dette tilsvarer rundt 35 millioner norske kroner.

Dermed kan Arsenal totalt innkassere litt i underkant av 20 millioner pund for den 29 år gamle midtstopperen.

Vermaelen kom til Arsenal fra Ajax for rundt 10 millioner euro tilbake i 2009, men til tross for en god start i klubben, der han nettet hele sju ligamål i sin første sesong, ble oppholdet preget av skader.

I 2010/11-sesongen spilte han bare fem ligakamper for londonklubben og sist sesong ble det bare 14 ligakamper på belgieren.

Så langt har han altså ikke vært på banen i en offisiell kamp for Barcelona. Han signerte en femårskontrakt med klubben i fjor.

Champions League-finalen spilles for øvrig 6. juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.