*Nettavisen* Sport.

Han kan virkeliggjøre Uniteds drømmeovergang

TROLIG KLOPP-ERSTATTER: Tidligere Mainz-sjef Thomas Tuchel er tippet til å bli Jürgen Klopps erstatter i Dortmund. Foto: Daniel Roland (Afp)

Men ikke nødvendigvis av de positive grunnene.

17.04.15 16:32

- Det kan virke som om Mats Hummels er klar for et nytt eventyr. Og det er godt mulig at Thomas Tuchel ser at han ikke har vært så veldig god de to siste årene, sier Eurosport-profilen Petter Tosterud til Nettavisen.

Thomas Tuchel (41) er den tidligere sjefen i Mainz og er gigantisk favoritt til å ta over i Dortmund etter Klopps avgang. Og der kan han bli tvunget til å gjøre endringer.

Selv om han tror at Mats Hummels er veldig fornøyd i Dortmund, mener Tosterud at midtstopperen kan ha godt av et sceneskiftet.

- Man tjener mer ved å spille blant topp fire i England enn i andre klubber. Og det er motivasjon god nok, melder Tosterud.

Mats Hummels er en av spillerne som blir aller mest omtalt i ryktespaltene, og Manchester United blir nær kontinuerlig koblet til den tyske landslagsstopperen.

Sammenlignet med Deila
En artikkel på nettstedet Bundesligafans sammenligner trenervidunderet Thomas Tuchel med vår egen Ronny Deila. Men det vil ikke Bundesliga-ekspert Petter Tosterud være med på:

- Jeg vil egentlig ikke sammenligne han med noen. Han er ganske unik i sin måte å være på, og en trener jeg har utrolig sansen for.

Han tror en overgang til Dortmund blir utsatt til etter Klopps avgang har roet seg ned.

- Mange har vært ute etter han, blant andre Newcastle i England. Det har ikke manglet på jobber, forklarer Tosterud.

Han er ekstremt god med kampledelse og er veldig opptatt av motstanderen. Slu med laguttak er noe han er god på, og han er også flink til å stresse motstanderen, ifølge Tosterud.

- I tillegg gjør han ofte endringer på laget, og starter ofte med sine nøkkespillere for benken. Hans treningsmetoder er også utenom det vanlige, og finner stadig på øvelser som tvinger spillerne til å tenke nytt, sier Bundesliga-eksperten.

Liker ikke sammenligninger
- Samtidig er han en krevende trener å forholde seg til for spillerne og de må være fullstendig innforstått med taktikken for at den skal fungere, mener Bundesliga-eksperten.

Han er like engasjert som Klopp på sidenlinjen, men liker ikke å bli sammenlignet med den avgående Dortmund-sjefen.

- Det sosiale er også viktig for ham, og alle spillere må spise sammen i 40 minutter for å dyrke samholdet i laget, forklarer Tosterud.

Tuchel var veldig nær å signere en kontrakt med Hamburg SV, men etter Klopps avgang i Dortmund, ble disse forhandlingene stoppet.

- Uansett har den jobben han gjorde i Mainz vært helt fenomenal. Han tok et nyopprykket lag direkte til femteplass, forklarer Tosterud, som regelrett pøser lovord over 41-åringen.

Det tok ikke lang tid før man koblet Tuchel med den ledige Dortmund-sjefsstolen, men det er foreløpig kun på ryktestadiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.