RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Han knuser både Torres og Fowler

Foto: Sang Tan / AP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Daniel Sturridge har allerede skrevet Liverpool-historie.

Liverpools Daniel Sturridge hamret inn tre mål i møtet med Fulham søndag og står dermed med ti mål på 13 ligakamper for de røde denne sesongen.

Totalt har han lagd 11 mål på 15 kamper i rødt. 23-åringen er dermed den spilleren i Liverpools historie som raskest har oppnådd ti scoringer for klubben.

Sturridge har vært raskere enn folk som Robbie Fowler, Fernando Torres, Luis Suarez, Ian Rush og Kenny Dalglish. Fowler og Torres trengte begge 18 kamper, og toppen statistikken før Sturridge kom til Beatles-byen.

Liverpool har denne sesongen scoret 70 mål i Premier League, og bare Chelsea (73) og Manchester United (81) har nettet flere ganger.

- En av de beste
Brorparten av målene til klubben er det omstridte Luis Suarez som har stått for, men med storscoreren ute, har også Sturridge vist seg som en ypperlig nettmaskefinner.

Liverpool-manager Brendan Rodgers, som hentet Sturridge fra Chelsea i januar, er full av lovord om spissen og mener 23-åringen kan bli enda bedre i framtiden.

- Det var en helt utrolig rekke med avslutninger mot Fulham. Han kunne faktisk scoret et par mål til også, sier Rodgers til Liverpools nettside.

- Han har scoret mål helt siden han kom hit. 11 mål på 15 kamper er fantastisk og viser at han har utgjort den forskjellen vi hadde håpet, sier nordiren.

Sturridge har tidligere spilt for klubber som Manchester City og Chelsea, men Rodgers mener måljegeren har kommet mer til sin rett i Liverpool.

- Han er en spiller som kan scoret i alle kamper. Han er et fantastisk talent og kun 23 år gammel. Jeg mener han bare trengte en plattform for å vise hva han kan.

- Mot Fulham viste han fram både fart og kraft. Holder han seg frisk, kan han bli en av de beste spissene i Premier League de kommende sesongene, sier Rodgers.

- Lært av Drogba
Sturridge, som tidligere i karrieren har blitt stemplet som en bråkmaker, kan også fortelle at han trives veldig godt i sin nye klubb.

- Jeg er roligere og mer klar i toppen. Tidligere var det mye som tæret på meg mentalt. Det er vanskelig å spille bra, men ikke få sjansen ofte, sier han til Liverpool Echo.

- Mental styrke er noe som kan utgjøre en forskjell. Jeg har for eksempel jobbet med Didier Drogba, og hans fremste styrke er det mentale, forteller Sturridge.

23-åringen innrømmer at han lærte mye under tiden i Chelsea med Drogba.

- Jeg lærte veldig mye av Didier Drogba. Han viste meg hva som kreves for å bli en toppspiller. Forhåpentligvis kan jeg bli en spiss på et slikt nivå, sier Liverpool-spilleren.

Sturridge passer også på å skryte av lagkameratene i Liverpool.

- De har gjort jobben lettere for meg. Manageren har også vist meg tillit og gitt meg sjansen til å vise hva jeg kan. Jeg vil takke lagkameratene, familien min, manageren og Gud, sier han.

- Bygge lag
Manager Brendan Rodgers ser dermed ut til å ha truffet bra med sine januarkjøp. For mens Sturridge bøtter inn mål, er Philippe Coutinho den kreative hjernen i laget.

(se Rodgers snakke om Sturridge)

Get Adobe Flash player

Nordiren tror at med et par gode signeringer til, kan Liverpool gå neste sesong i møte med en viss optimisme.

- Det kan fort bli spennende neste sesong. Vi skal fortsette å bygge lag. Vi trenger mer dybde i troppen. Målet er å kunne utfordre om en plass blant de fire beste, sier manageren.

Nordiren mener spillerne i den røde klubben har tatt store steg i løpet av 2012/13-sesongen.

- Vi tar stadig steg. Dette året handlet om å bygge opp igjen laget og få et bedre grunnlag for årene som kommer. Vi har blitt bedre og bedre gjennom sesongen, sier Rodgers.

Liverpool avslutter den inneværende sesongen uten kaptein Steven Gerrard på banen. Veteranen har blitt operert for en vond skulder, og vil være klar igjen til sesongoppkjøringen.

- Vi benytter muligheten til å få spillere klare til neste sesong. Det gjelder både Steven og Daniel Agger. Vi ønsker dem begge friske til sommerens oppkjøring, sier manageren.

Liverpool ligger på sjuendeplass i Premier League når én runde gjenstår av sesongen. Klubben kan verken klatre eller falle på tabellen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere