*Nettavisen* Sport.

Han knuste Liverpools Mesterliga-drøm

Foto: PA Photos/Scanpix

Mark Schwarzer var i det umulige hjørnet på Anfield.

11.04.10 21:27

LIVERPOOL - FULHAM 0-0:

Mark Schwarzer er 37 år og har en evighet bak seg i toppfotballen. Den australske burvokteren har vært innom klubber som Middlesbrough, Bradford og Kaiserslautern, og nå er han en utrolig viktig brikke i Roy Hodgsons imponerende Fulham-lag. Søndag var han i det umulige hjørnet mot Liverpool.

På Anfield vartet veteranen opp med en rekke superredninger, og skal ha mye av æren for at londonlaget fikk med seg ett poeng fra den vanskelige bortekampen mot Merseyside-laget.

Dermed ser det også meget stygt ut for Liverpools drøm om å kapre den viktige fjerdeplassen. Rødtrøyene er nå to poeng bak Tottenham og seks poeng bak Manchester City. Liverpool har fire kamper igjen av sesongen, Manchester City har fem igjen, mens Tottenham skal spille hele seks ganger til.

Også Liverpool-manager Rafael Benitez innser at det kan bli vanskelig å sikre fjerdeplassen. Spanieren gikk tidligere i sesongen ut å garanterte at Liverpool skulle klare Mesterliga-plass.

- Vi må være realistiske. Det blir utrolig vanskelig nå. Som manager må man alltid ha tro på laget og spillerne, så håpet er der fortsatt, sier Liverpool-sjefen ifølge sportinglife.com.

- Vi hadde mange sjanser i dag og burde ha vunnet. Det er skuffende at vi ikke scorer, fordi vi hadde ballen mest.

Styrte spillet
Liverpool styrte spillet fullstendig i løpet av de første 45 minuttene, men foran mål lyktes det aldri.

Totalt hadde Rafael Benítez’ menn fire avslutninger på mål og fem utenfor i første omgang, men Schwarzer i Fulham-buret og svake avslutninger gjorde likevel sitt til at det ikke ble nettsus.

De to største Liverpool-sjansene var det Alberto Aquilani og Maxi Rodrigues som sto for. Førstnevnte avsluttet på et saksspark inne i boksen etter 24 minutter, men ballen gikk rett på keeper.

Minuttet etter var Maxi Rodrigues nære på. Ballen ble lempet inn i 16-meteren, og argentineren fikk fatt på ballen og vendte opp. Skuddet ble imidlertid stoppet av Fulhams gode sisteskanse.

Javier Mascherano testet også burvokteren, men midtbane-mannens skudd i det 32. minutt ble tatt hånd om på flott vis.

Ble frustrert
Og om første omgang var frustrerende for Liverpool, skulle ikke andre omgang bli noe bedre. Hjemmelaget fortsatte å styre spillet helt overlegent, men fortsatte også å sløse med sjansene.

Det var tydelig at laget savnet småskadde Fernando Torres, for verken David Ngog eller innbytterne Dirk Kuyt og Daniel Pacheco klarte å sette inn den avgjørende scoringen søndag.

Fulham lå bakpå hele veien, og virket fast bestemt på å forsvare seg til ett poeng, noe de også klarte. Brede Hangeland var som vanlig en viktig brikke i Fulhams defensive spill.

Poengdeling betyr at Liverpool er nummer seks på tabellen, med 56 poeng etter 34 kamper. Fulham på sin side er nummer 12. Roy Hodgsons menn har 42 poeng så langt på 33 kamper.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.