*Nettavisen* Sport.

Han kostet United 4,7 mill. per minutt på banen

SOLGT: Wilfried Zaha gikk til Crystal Palace. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTb scanpix)

Mandag ble det klart at Wilfried Zaha forlater Manchester United permanent og drar tilbake til Crystal Palace, klubben han ble hentet til United fra.

Si Alex Ferguson betalte rundt ti millioner pund for å hente Zaha i 2013, men overgangen kunne totalt bli verdt hele 15 millioner pund om diverse kriterier ble oppfylt. Disse kriteriene har imidlertid trolig ikke trådt i kraft.

Siden Zaha fikk sin debut for det engelske landslaget under tiden i United, er det ventet at klubben måtte ut med rundt én million pund ekstra for spilleren, i tillegg til de ti millionene som ble lagt ut for stortalentet av Ferguson.

Solgt til Palace
Mandag ble angriperen solgt for rundt tre millioner pund, noe som betyr at Old Trafford-klubben har tapt rundt åtte millioner pund på overgangen.

I tillegg har storklubben hele veien betalt lønnen til unggutten, selv når han har vært ute på lån. Den tilsvarer 35.000 pund per uke, ifølge Express.

Trekker vi fra det United fikk igjen av Palace, så ligger den totale overgangssummen for Zaha på rundt 92 millioner norske kroner. Lønnen tilsvarer rundt 405.000 norske kroner per uke. I løpet av to år tilsvarer denne lønnen en utgift på rundt 42 millioner norske kroner for storklubben.

Totalt fikk Zaha to opptredener for United i Premier League. Han kom inn som innbytter i møter mot Newcastle og Aston Villa. Han spilte totalt 28 minutter.

Hvis man tar lønnen på 42 millioner kroner over to år og legger det sammen med overgangssummen på 92 millioner kroner, får vi en totalverdi på avtalen verdt 134 millioner norske kroner - rundt 11,5 millioner pund.

- Spilletid
Per minutt betyr dette at United har betalt 4,7 millioner norske kroner per minutt Zaha har spilt i Premier League, eller rundt 410.000 pund per minutt.

Nå er Zaha glad for å være tilbake på Selhurst park.

- Jeg fikk for lite spilletid i United, så jeg tok denne muligheten, ført på lån og nå en permanent overgang. Det å komme hjem til Selhurst Park er noe som jeg er storfornøyd med. For å bli bedre, må jeg spille flere kamper, sier han.

- Jeg trenger også en manager som vet har troen på meg. En som stoler på meg, gir meg selvtillit og hjelper meg med å ta nye steg, sier 22-åringen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag