RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Han oppdaget VIF-helten

Sist oppdatert:
Bestekompisen fikk ordnet det slik at Mohammed Abdellaoue endte i Vålerenga.

ÅRÅSEN (Nettavisen): LILLESTRØM – VÅLERENGA 0-3:

Mohammed Abdellaoue (23) har gjort det til en vane å score, både for Skeid, på aldersbestemte landslag, og nå til slutt for Vålerenga. Men selv med en særdeles hyggelig statistikk både på de aldersbestemte landslagene og for stort sett nedrykkstruede Skeid, så tok det sin tid før de store klubbene kastet seg over ham.

Tipset om bestekompisen
Og, selv om søndagens tomålsscorer understreker han alltid har hatt lyst til å spille for Vålerenga, så måtte det intern bearbeiding til i klubben før han kom på plass.

- Ja, det var faktisk meg som tipset dem om «Moa», sier Daniel Fredheim Holm til Nettavisen.

De to ungguttene spilte sammen i Skeid i 2003 og har holdt kontakten siden.

- Ja, han er faktisk en av mine beste kompiser, smiler den omskolerte breddeholderen.

- Jeg er egentlig ganske overrasket over at ingen andre Tippeliga-klubber hentet ham tidligere. Jeg var sikker på at han var god nok for Tippeligaen, og tipset klubben om det. Deretter så de ham i to kamper, og han scoret vel to i begge, smiler Fredheim Holm fornøyd.

(Se sammendrag fra kampen i videovinduet. Saken fortsetter under)

229389

- Herjet med Fredrik Stoor
Sportsdirektør Jan-Erik Aalbu gir også den gamle Skeid-spilleren Daniel Fredheim Holm mye av æren for at tomålsscorer Abdellaoue ble Vålerenga-spiller, selv om han ikke er fullt så sikker på statistikken.

- Den første kampen vi så ham mot var vel mot Rosenborg i cupen. Det var viktig for oss å se ham mot den type motstand, og da herjet han jo med en spiller som Fredrik Stoor. Deretter var det vel Mandalskameratene, hvor han blant annet scoret et utrolig mål fra 25 meter, skryter Aalbu.

Ønsket ham sist sommer
Siden var det bare å hente frem penn og papir.

- Han ville til Vålerenga, og vi ble enige med Moa allerede i slutten av juli/begynnelsen av august. Vi ønsket allerede å få ham på plass i fjor sommer, men Skeid hadde fortsatt håp om å berge plassen, så de ville ikke la ham gå.

- Vi så på mange spillere i den tida der, Thorvaldsson på Island, samt også noen i Danmark, men jeg fikk virkelig øynene opp for Moa da jeg så ham på Bislett mot Rosenborg. Han er rask, har god touch, og er i tillegg en veldig fin gutt som vi fikk mange gode tilbakemeldinger på.

- Ville aldri havnet i LSK
Søndag skrev Nettavisen at Abdellaoue var på prøvespill hos erkerivalen Lillestrøm i fjor, uten å få verken kontrakt eller tilbud om kontrakt.

Aalbu sier til Nettavisen at han er overrasket over at LSK ikke hadde bedre oversikt over talentene i en klubb de har samarbeidsavtale med, men manager Martin Andresen er ikke overrasket over at den nye VIF-helten endte opp i Vålerenga fremfor Lillestrøm.

- Nei, han var jo Bosman-spiller, og da har en sånn samarbeidsavtale lite å si.

- Han ville nok ikke havnet her uansett. Han er Vålerenga-gutt, smiler VIF-generalen lurt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere