Gå til sidens hovedinnhold

- Han passer ikke inn i United

Det mener tidligere Manchester United-spiller.

Adnan Januzaj har lenge blitt sett på som én av Manchester Uniteds mest lovende, unge spillere, men med mange nye stjerner på Old Trafford og enda flere på vei inn i januar, ifølge ryktene, er det trangt om plassen.

En spiller som Angel Di Maria vil ganske sikkert stå foran unggutten i køen i kampen om en plass i storklubbens førsteellever denne sesongen.

Januzaj imponerte stort under David Moyes' ledelse sist sesong og scoret nylig tre mål i en U21-kamp mot Sunderland. Om den unge belgieren skal ta ytterligere steg, er han imidlertid avhengig av regelmessig spill på høyt nivå.

Keith Gillespie, som var en del av Uniteds berømte ungdomslag i 1992, dro fra klubben til Newcastle i 1995 for å få spilletid. Nå anbefaler han at Januzaj bør vurdere å gjøre noe av de samme, for at karrieren ikke skal stagnere.

- Uheldigvis, på grunn av de utrolige ressursene United har om dagen, er han ikke et førstevalg der, sier Gillespie til Manchester Evening News.

- Han er ung og fortsatt i en læringsprosess. Han trenger å spille kamper for å få ut potensialet sitt. Sists sesong var United utrolig svake, men Januzaj var det eneste positive i et lag som ikke presterte, sier den tidligere vingen.

Også Gillespie påpeker at køen for en startplass i United er lang.

- Se på de spillerne klubben har til rådighet. Di Maria, Juan Mata, Wayne Rooney, Robin van Persie og Radamel Falcao, sier Gillespie.

- Januzaj er en kantspiller og jeg er ikke sikker på at han kan omskoleres til vingback. Han må spille lenger fram på banen. Han passer ikke inn i systemet.

Manchester-klubben står også utenfor europacupspill denne sesongen og kommer til å spille langt færre kamper nå, enn det som har vært tilfellet de siste årene.

United fikk en tung start på Premier League-sesongen under manager Louis van Gaal, men slo tilbake mot QPR i siste runde og vant med solide 4-0.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken