Gå til sidens hovedinnhold

Han satte rekord i Bundesligaen

Les denne ukens fem tanker om Tysklands øverste divisjon.

HTML EMBED

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se de fem beste målene fra helgens runde i videovinduet øverst!

1) Pierre-Michel Lasogga har virkelig fått fart på karrieren sin igjen. I Hertha Berlin slet han til tider med skade og ikke minst spilletid, og jeg trodde helt ærlig at overgangen til Hamburg ikke kom til gjøre noe stort for ham, men der tok jeg feil. Han har ikke rukket å spille mange kamper enda, men allerede fått vist seg frem. I helgen scoret han ekte hat trick på åtte minutter – det raskeste gjort på bortebane i Bundesliga noen gang! Han har mye fotball i seg, dette er imponerende.

Denne overgangen virker å være veldig bra både for ham selv og Hamburg, selv om han kun er i klubben på lån. Blir ikke overrasket om Hamburg vil beholde ham også etter sesongen. De trenger en goalgetter nå som Artem Rudnevs har dabbet av litt og fordi Heung Min-Son har blitt Leverkusen-spiller. Spennende uker i møte for spissen, og det blir moro å se om han klarer å holde dette gående lenge.

2) Werder Bremens store problem de siste sesongene har utvilsomt vært det defensive. Forsvaret har ikke hengt sammen og dette har ført til dårlige plasseringer på tabellen. Før sesongen overtok Robin Dutt treneransvaret og nå har ting blitt bedre i de bakre rekker hos de grønne og hvite. Bremen mangler fortsatt en ordentlig goalgetter, men forsvaret har klart hjulpet.

Vanskelig å si om de klarer å holde dette gående ut sesongen, men det er en stund siden Bremen har sett så sterke ut. Jeg tror de gjorde lurt i et trenerbytte. Filosofien til Thomas Schaaf ble på en måte «brukt opp». Han prøvde alt de siste årene, men til slutt ville det seg ikke lengre. Nå kan det se ut som at Bremen har fått ting på rett kjøl.

Nyinnlånte Santiago Garcia og nyinnkjøpte Cedric Makiadi har vært viktige brikker i det defensive arbeidet sålangt denne sesongen, og keeper Sebastian Mielitz har levert varene.

3) Mainz er et merkelig lag. Et lag som er vanskelig å forstå seg på. Jeg har hele tiden sett på deres trener Thomas Tuchel som den «nye Jürgen Klopp» og at laget hans er en kandidat til en plass i Europa League, men de siste ukene har det vært altfor labert. De har Nicolai Müller, som gjør målene deres, ellers er det rett og slett for dårlig. De startet sesongen på best mulig måte med tre seirer av tre mulige, men det begynner å bli mange uker siden.

Formen deres er den dårligste i Bundesliga for øyeblikket og i helgen hadde de kun flaks som fikk med seg ett poeng mot Hoffenheim. Det er nitrist å se dem spille om dagen, og mye av grunnen til den dårlige formen er at forsvaret lekker. De er ikke kompakte nok og det er altfor dårlig kommunikasjon. Nå må det sies at Bo Svensson, Niko Bungert og Julian Koch alle er ute med skade, og det gjør ting vanskeligere for dem defensivt, men allikevel er jeg ikke imponert. Jeg håper dette er kun en fase de er inne i som de kjapt kommer seg ut av.

4) At Bundesliga er målenes liga, ble nok en gang understreket i helgen. Hat tricket til Lasogga, saksesparket til van der Vaart, Schalkes 4-1-seier med to mål av Szalai, og ikke minst at det blir satt ny rekord i lengste strekke uten 0-0-kamp sier sitt! Det er i dag 162 dager siden sist vi opplevde 0-0 i Bundesliga, og når neste kamp spilles, bli det forlenget til minst 174 dager! Vi nærmer oss altså 6 måneder siden sist en kamp endte målløst!

5) Det har igjen vært en helt ok runde sett med norske øyne. Moa Abdellaoue satt på benken under hele kampen for Stuttgart hjemme mot Bremen, mens Vegar Eggen Hedenstad ikke var i troppen til Freiburg.

Håvard Nordtveit startet for Gladbach hjemme mot Dortmund og skaffet straffespark før han ble byttet ut etter 83 minutter mens Omar Elabdellaoui spilte hele kampen for Braunschweig borte mot Wolfsburg.

Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen for Hertha Berlin borte mot Hannover og bidro sterkt til at de fikk med seg ett poeng, mens Tarik Elyounoussi startet og spilte 85 minutter for Hoffenheim borte mot Mainz. Han hadde også et skudd i tverrliggeren.

HTML EMBED
Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe